На 13-ти октомври – четвъртък, в17:30 часа пред сградата на

...
На 13-ти октомври – четвъртък, в17:30 часа пред сградата на
Коментари Харесай

В Плевен започва инициативата Национални дни на неформалното образование

На 13-ти октомври – четвъртък, в17:30 часа пред постройката на Центъра за работа с деца/ЦРД/ в Градската градина в Плевен ще бъде показана концертна стратегия на художествено-творческите колективи в центъра.

Със събитиетоще бъде сложено началото на Новата образователна година в ЦРД, която стартира на 3-ти октомври, както и на идната поредност от събития, свързани с отбелязването през 2023-та година на 70-годишнината от основаването на средището за музика, танц и просвета за плевенските деца.

За Дарик радио, шефът на ЦРД-Плевен Генадий Гешев сподели още, че акцент в програматаще бъде отбелязването на Деня на неофициалното обучение, проведен отСофийскиуниверситет „ Св. Климент Охридски ".

Той добави, че посетител на събитието ще бъде шефът на Двуезикова школа Къща на децата „ Мила Монтесори “ - Плевен Мила Томова, която е монтесори-педагог, предучилищен възпитател и основател на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори ”, като е и част от Управителния съвет на Българската асоциация на неофициалното обучение.

За Дарик, Мила Томова изясни, че в срещата си с децата в Плевен ще приказва за това, какво съставлява неофициалното обучение и за това, за какво и по какъв начин то спомага за развиването на децата.

„ По време на забавната стратегия, която са подготвили домакините от ЦРД – Плевен, ще поканим децата да се срещнат с този изумителен способ „ Монтесори “ по време на Деня на отворените порти, който организираме в школата тази събота. Той ще се организира на 15-ти октомври от 9:30 до 12:00 часа, като ще бъде показана специфична стратегия за деца на възраст сред 3 и 6-години “.

Преди това, Мила Томова ще направи в качество си на преподавател презентация в един от тематичните панели на Националнаконференция, която ще се организира по този мотив в столицата.

“С моята презентация ще срещна участниците в конференцията с един от най-разпространените способи в света за образование, посредством който едни от най-успешните персони на Земята са се обучавали и отдават своите триумфи точно на това, че са израснали с него, и това е методът „ Монтесори “. Съответно ще разкрия, по какъв начин методът „ Монтесори “ може да разгърне капацитета на децата “, сподели Мила Томова.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР