На 13-ти март 2023 година, състав на Плевенски окръжен съд

...
На 13-ти март 2023 година, състав на Плевенски окръжен съд
Коментари Харесай

4 месеца условно получи водачка, обвинена за смъртта на жена, блъсната на автомивка

На 13-ти март 2023 година, състав на Плевенски областен съд прегледа наказателно дело, формирано на съображение обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против Е.К.Д., от град Белене, родена 1974 година.

Жената еобвинена в това, че на 22-ри септември 2022 година, на открита площадка на автомивка в град Белене, при придвижване на заден ход, блъснала пешеходката С.Т.Д. и макар, че направила всичко зависещо от нея за оказване на помощ, на 27 септември същата година потърпевшата умряла в болнично заведение в град Плевен. Смъртта й ев резултат на съчетаната механична контузия и затрудненията й - закононарушение по чл.343а, вр. чл.343, ал.1, писмен знак „ в “, по отношение на чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс.

В извършеното на 13-ти мартразпоредително правосъдно съвещание, подсъдимата е признала виновността си и е направила искане делото да бъде прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, без разпити на очевидци и движимости лица. Постановена е присъда, с която на подсъдимата е наложено наказване четири месеца отнемане от независимост - условно, с тригодишен изпитателен период.

Със същата присъда, на подсъдимата е отнето правото да ръководи моторно транспортно средство, за период от четири месеца.

Направените по делото деловодни разходи, са за сметка на наказаното лице.

Присъдата не е дефинитивна, същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд - Велико Търново, в петнадесетдневен период, считано от през днешния ден.

До влизане на присъдата в действие, подсъдимата ще е с мярка за неотклонение „ Подписка “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР