На 13 септември баща взима детето си от детска градина

...
На 13 септември баща взима детето си от детска градина
Коментари Харесай

Наказание за детска градина в Добрич заради липса на комуникация с родител на наранено дете

На 13 септември татко взима детето си от детска градина с рани по лицето. При опит за разяснение на случката, личният състав дава разнообразни пояснения за това по какъв начин детето се е сдобило с раните. Обясненията са, че детето е паднало от катерушка, че се е спънало в баскетболен панер и е паднало, и други. 

Майката на детето се съветва със правосъден доктор, който заключва, че детето не е ухапано, както майката допуска, а това е разследване на удар с тъп предмет.

„ Дори и да е ухапано от друго дете, даже нещо друго да се е случило, никой нищо не ми е споделил “ – споделя Веселина Боева, майка на нараненото дете. Майката споделя, че детето не за пръв път се прибира засегнато от детската градина, без да е ясно какво тъкмо се е случило. Месец преди този случай, детето се прибира одрано по врата. 

Трима специалисти от Община град Добрич са създали инспекция на детската градина. Заместник-кметът по филантропични действия доктор Емилия Баева показва, че всички условия по случая са изяснени. Окончателното пояснение за случилото се е, че детето е паднало и се е блъснало в баскетболен панер, чиито отвор е кръговиден - по тази причина и белегът на лицето на детето е подобен.

Проведени са диалози с шефа и личния състав на детската градина, като в законоустановен период ще бъде наложено административно наказване на институцията.

„ Процедурата е ясно написана в правилника на детската градина. Каквото и да се случи – температура, случай, нещо с детето, би трябвало да знае както шефът, по този начин и родителят “ – изясни зам.-кметът. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР