На 13 септември 2021 г. петгодишната Али Харт правеше нещо

...
На 13 септември 2021 г. петгодишната Али Харт правеше нещо
Коментари Харесай

Как да направим колите по-малко опасни за пешеходците

На 13 септември 2021 година петгодишната Али Харт правеше нещо нормално - караше колелото си на пешеходна пътека покрай нея дом във Вашингтон, окръг Колумбия.

Когато водачът на директен микробус я блъсна, тя умря незабавно.

За майката на Али, Джесика Харт, „ Целият ми свят беше разрушен. " И въпреки всичко, споделя тя, нищо не се е трансформирало във външния свят, с цел да отбрани хора като Али.

Пропастта сред нормалния бизнес и нейната тъга подтикна госпожа Харт да стане кръстоносец против смъртните случаи в пътнотранспортни катастрофи. Сега член на акцията група DC Families for Safe Streets, тя се застъпва за по-добре проектирани улици, по-внимателни водачи и по-безопасни транспортни средства.

Тя има вяра, че сигурността на хората отвън колите нормално е закъсняла мисъл, когато някой реши да си купи кола. „ За множеството хора всичко се свежда единствено до цена, желания и по-късно до възприеманата от тях сигурност [за лидера и пътниците]. “

Изобилстват технологии, които могат да оказват помощ за по-голяма сигурност на уязвимите участници в придвижването (VRU). VRU включват пешеходци, ползватели на инвалидни колички, велосипедисти, мотоциклетисти и водачи на скутери. Заедно те са болшинството от хората, убити от коли в международен мащаб.

И въпреки всичко някои добре открити функционалности за сигурност не постоянно са интегрирани в нови транспортни средства, оценки за сигурност и разпореждания.

Една от аргументите е цената. Шофьорите може на доктрина да се интересуват от спомагателни функционалности за сигурност, само че в случай че създадат колата доста по-скъпа, в действителност ли ще ги купят?

Алекс Томпсън е дал този въпрос доста мисли. Той е основният инженер по сигурността на Thatcham Research, компания с нестопанска цел за разузнаване на автомобилни опасности, финансирана от застрахователи.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР