На 13 октомври, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

...
На 13 октомври, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

Гледайте тази вечер премиерата на филма Лабиринт на надеждата

На 13 октомври, петък, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в рубриката за настояща документалистика на публичната телевизия " В кадър " гледайте " Лабиринт на вярата " – документален филм за домашното принуждение, който слага незададените до момента въпроси.

Филмът споделя три крещящи персонални истории и пита къде е страната и за какво в България бягството от домашно принуждение е дълъг и безизходен лабиринт. На тези въпроси дават отговор съдии и представители на полицията.

„ Този филм има упоритостта да се разграничава от всичко до момента казано, показано и разказано за домашното принуждение, тъй като той няма да рови в раните на потърпевшите, с цел да извади на показ болката им. Той ще извади на напред във времето смелостта им. Ще покаже по какъв начин хората, които са намерили мощ да избягат, години по-късно още търсят изхода. А тяхното домашно принуждение не е просто нещо, което се случва сред техните четири стени. То не е „ тяхно “. То е огледало на нас, немите очевидци, на институциите, които единствено наблюдават протичащото се, а не съумяват да го спрат “, споделя създателят на кино лентата – журналистката Татяна Йорданова.

Режисьор на кино лентата „ Лабиринт на вярата “ е Ема Константинова, оператори са Станислав Ангелов и Анна Андреева, режисьор по монтажа е Ара Хугасян, изпълнителен продуцент е Весела Смилец.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР