На 13 октомври 2023 г. в зала 1 на Икономически

...
На 13 октомври 2023 г. в зала 1 на Икономически
Коментари Харесай

Юбилейна международна научно-практическа конференция в Икономически университет – Варна

На 13 октомври 2023 година в зала 1 на Икономически университет – Варна от 10,00 ч. се открива интернационална научна конференция на тематика „ Търговия 5.0 – цифровизация и/или хуманизация “.  Концепцията за Общество 5.0, в началото основана в Япония, събира концепциите за цялостна промяна на метода на живот, включително на търговията, в изискванията на размиване на границата сред цифровото и физическото пространство.

На научния конгрес ще бъдат показани 42 отчета в 6 тематични посоки: Икономически теории и практики в търговията; Пазари и конкурентоспособност; Мениджмънт, маркетинг, логистика и човешки запаси в търговията; Предприемачество и финанси в търговията; Иновации, цифровизация и омниканална търговия; Предизвикателства пред образованието на експерти по търговия.

Пленарни отчети ще изнесат проф. доктор Данчо Данчев – „ Концептуална рамка на тактиката за потребителски прекарвания в ритейлинга “, и Жанет Найденова – ръководител на Българска Е-комeрс асоциация (Bulgarian E-commerce Association).

В научната конференция ще вземат участие преподаватели, докторанти и студенти от страната и чужбина, както и представители на бизнеса: Университет за национално и международно стопанство – София, СА „ Д. А. Ценов “ – Свищов, Нов български университет – София, ВВМУ „ Никола Йонков Вапцаров “ – Варна, Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг – София, University of Miskolc в Унгария, Българска Е-комерс асоциация, „ Разузнавателна служба на Великобритания Технология “ АД, „ Енерго-Про Варна “ ЕАД, студенти от специалности „ Икономика и търговия “ и „ Омниканален търговски бизнес “.

Научният конгрес е отдаден на честването на 75-ата годишнина от началото на образованието по компетентност „ Икономика и търговия “ (1948 г.) и 70-ата годишнина от основаването на катедра „ Икономика и ръководство на търговията и услугите “ (1953 г.) при Икономически университет – Варна. През своята 75-годишна история по компетентност „ Икономика и търговия “ сполучливо са се дипломирали 9172 икономисти. Интересът към специалността се удостоверява и през сегашния банкет за образователната 2023/2024 година, когато за нея са признати 54-ма студенти в постоянна и 28 студенти в отдалечена форма на образование, при конкуренция сред 19 бакалавърски специалности и одобрен планов банкет от 644-ма студенти за държавна поръчка в направление „ Икономика “ в Икономически университет – Варна.

Научният конгрес се организира в хибриден формат  – в зала 1 на Икономически университет – Варна от 10,00 ч. и виртуално може да бъде наличен посредством Гугъл meet на адрес: https://meet.google.com/zzt-poiz-emi.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР