На 13 май се навършва точно една година от трагедията,

...
На 13 май се навършва точно една година от трагедията,
Коментари Харесай

Трогателен кадър след убийството на полицая Палазов взриви мрежата, ще се измъкне ли Катя Лерца?

На 13 май се навършва тъкмо една година от нещастието, която потресе страната. На днешния ден черна новина обиколи Пловдив. В региона на парк „ Лаута “, където и в този момент се организира Народен събор, пловдивчанката Катя Лерца опустоши с джипа си пътния служител на реда Делян Палазов и го умъртви на място. Делян вечно остана на 36 години.

„ Измина 1 година от най-ужасния ден в живота ми!Денят в който те изгубих вечно!Липсваш ми пъклен доста! ОБИЧАМ ТЕ! “ Това написа на фейсбук профила си вдовицата Делка Палазова. Тя и двете сирачета, които остави Делян, са неутешими.


„ Още като започнаха тези празненства на Лаута, си помислих тъкмо за това! Сега там стоят други негови сътрудници... и Бог да ги пази!!! До в този момент правдивост не видях по делото, само че БОГ да съди тази жалка и лимитирана жена, която с дейностите и постъпките си не си прави положително.... Мила Дели, ти си изключителна жена! Болката ти е мощна, неутешима, само че ти си мощна! Бог да елементарни и всички знаем, че прелестният човек, който даде живота си (вероятно да избави друг) е на прелестно място!!!! Прегръдки от нас, всички останали хора, които не можем да се примирим с това “! Това написа в коментар под поста на вдовицата Десислава Славчева.

„ Болката от загубата ти е огромна и може би с времето ще става все по-голяма. Живей с прелестните мемоари, те ще ти дават мощ.Оставил ти е две прелестни деца, за които ти да се грижиш, по тази причина бъди мощна не се прекланяй пред компликациите не се сломявай. ПОКЛОН ПРЕД ДЕЛЯН! СВЕТЛА МУ ПАМЕТ! Ще ви закриля и ще бъде паралелно с вас “!, разяснява и Златка Постолова.

Известният пловдивски юрист Стефан Левашки пък пусна пост във фейсбук страницата си: „ Нещо не разбирам, може и да не съм прав, щото не съм кореняк пловдивчанин, но от кой момент в Пловдив се породи нуждата от провеждането на селски национален събор. За мен нашият град е прочут със своите художници, музиканти, актьори, с богата си история и археологически монументи. Сега внезапно хора и надпявания, скара-бира и сергии. Сигурно народа го желае, само че тя културата се възпитава, а който желае селски събор да върви на село, дал Бог сходни събития. Не отива нито на духа, нито на традициите, нито на културата на хилядолетния ни град “.

БЛИЦ напомня, че отговорната шофьорка получи 2 години и 4 месеца затвор от Окръжен съд Пловдив. Тя е приета за отговорна в ликвидиране, осъществено по несъобразителност. По време на процеса стана ясно, че Катя Лерца е карала с 99 км. в час, двойно над позволената скорост в региона. За да избегне удар в движещата се пред нея кола, Лерца направила избавителна, съгласно юристите Марковски, маневра. Предната кола понижила, тъй като в този миг служителят на реда Делян Палазов излязъл от дясна в междинна лента и вдигнал палката. Според роднините и бранителите на шофьорката, Палазов е отговорен за гибелта си. Същото настояват и юристите на водачката- Марин и Димитър Марковски.

Още по-голям скандал гръмна, когато Лерца, месец след случая, бе хваната още веднъж да кара кола, макар отнетата й шофьорска брошура. Преди дни Лерца апелира в Апелативен съд наказването си. Тя желае оправдателна присъда, юристите й се борят за условна. По време на пледоариите на Марковски, вдовицата няколко пъти излиза от залата разтреперана и разплакана, а възрастният татко на жертвата-Куман Палазов изригна и атакува юристите с думите: „ Вие изкарвате сина ми отговорен за личната си гибел “!


До месец съдът ще се произнесе ще лежи ли Катя Лерца в пандиза. Тя признава обстоятелствата към кървавата покруса, само че не признава виновност. Поведението й възмути цялата страна, досега Лерца нито е погледната вдовицата, нито й се е извинила. Заявява, че не е отговорна. Според юрист Марин Марковски бус „ Ивеко “, който бил паркиран против задаващата се джип, ръководен от Лерца, е пречел на видимостта й, а също така служителят на реда не е спазил разпоредбите на пешеходеца и не се е погрижил за личната си сигурност. Заради това клиентката му признавала обстоятелствата, само че не и виновността си. Според авто-техническата експертиза обаче видимостта на Лерца е била 84 метра.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР