На 13 май 2022 г. на сесията на Градския съвет

...
На 13 май 2022 г. на сесията на Градския съвет
Коментари Харесай

Кметът на община Свищов бе удостоен с награда „За заслуги към града“ от побратимения град Кременчук 

На 13 май 2022 година на сесията на Градския съвет на Кременчук, Украйна бе взето решение за награждаване на кмета на община Свищов доктор Генчо Генчев с премията „ За заслуги към града “, за оказаната помощ и поддръжка.

Сред удостоените с премията е и господин Рафал Бруски, кмет на Бидгошч (Полша).

„ Ръководителите на градовете-побратими персонално сътвориха комитети в своите градове за приемане на украински бежанци и оказаха неоценима помощ на Кременчук. “, съобщи в свое изявление кметът на украинския град Виталий Малецки. „ Искрено съм признателен на господин Генчо Божинов Генчев и господин Рафал Бруски за братската им помощ в сложни моменти за нашия народ и град! Благодарение на вас несъмнено ще спечелим! “.

По самодейност на кмета на Свищов крайдунавският град бе първият в България приел на територията си украински бежанци. „ Над 250 украински представители, измежду които73 поданици на Кременчук, са топло признати в побратимения български град Свищов. В тяхна поддръжка локалните хора също събираха средства за обезпечаване на по-топъл банкет ипомощ на украинците и осигуриха неоценима помощ за бежанците. “, се споделя още в уеб страницата на Института за развитиеКременчук.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР