На 13 март (неделя) от 21:00 ч., БНТ 1 ще

...
На 13 март (неделя) от 21:00 ч., БНТ 1 ще
Коментари Харесай

„Разследване“ в „БГ киновечер“ по БНТ

На 13 март (неделя) от 21:00 ч., Българска национална телевизия 1 ще излъчи кино лентата „ Разследване “ в неделната поредност „ БГ киновечер “.

Филмът „ Разследване “ е сниман през 2006 година по автентичен случай. Той пресъздава историята на едно следствие, в което престъпният сюжет е единствено рамка на трагичен конфликт сред двама души.

Открит е разчленен мъртвец. Заподозрян и арестуван за закононарушението е брат на убития. Той отхвърля обвиняванията и заради липса на доказателства, следствието е прекъснато. След назначението на новия следовател Александра Якимова обаче, всичко стартира всичко изначало. През деня тя разпитва родственици, другари и сътрудници на двамата братя, а през нощта – обвиненият. Не ѝ остава доста време за семейство, избрала е самотата и се пробва да я превъзмогне с от ден на ден работа. Самота разяжда и обвинения - твърд единак, който последователно стартира да цени срещите си със следователката поради опцията да поговори с нея. Филмът наблюдава хода на следствието през филтъра на главната си тематика – вероятното и невероятно човешко другарство.

Филмът „ Разследване “ печели огромната премия на 17-ия Фестивал за източноевропейско кино в Котбус, Германия след оспорвана и равностойна конкуренция с водещите имена и заглавия в актуалното съветско, чешко и полско кино. Лентата е отличена и с две награди от Годишните награди на Национален кино център - за поддържаща мъжка роля на Климент Денчев и за монтаж на Йорданка Бъчварова.

Сценарист и режисьор на „ Разследване “ е Иглика Трифонова, оператор е Рали Ралчев, а музиката е на Хан Отен. В функциите феновете ще видят Светлана Янчева, Красимир Доков, Лабина Митевска, Климент Денчев, Деян Донков, Христо Гърбов, Емилия Радева, Петър Слабаков и други

Гледайте „ БГ киновечер “ всяка неделя от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР