На 13 и 14 октомври 2022 г. в столичното кино

...
На 13 и 14 октомври 2022 г. в столичното кино
Коментари Харесай

В София се проведе прожекция на казахстански филми

На 13 и 14 октомври 2022 година в столичното кино " Одеон " със съдействието на посолството на Република Казахстан се организираха " Дни на казахстанското кино ". На събитието участваха представители на задграничния дипломатически корпус, упълномощен в България, казахстанската диаспора и български киномани.

В приветственото си изявление посланикът на Република Казахстан Темиртай Избастин означи, че се резервира позитивната наклонност на плодотворно съдействие сред Казахстан и България в културно-хуманитарната сфера.

В рамките на филмовите дни на гостите бяха показани 2 продукции, снимани от казахстански режисьори. Историческа пълнометражна лента " Казахско ханство. Златният престол ", споделя за събитията, случили се през XV, положили основите на казахстанското ханство. Известният казахстански режисьор Рустем Абдрашев пристигна да показа този филм на българските фенове.

Документалният филм " Владетелки на Евразия ", сниман от режисьора Александър Каменски, продължава историческата тематика, разказвайки за невероятни дами, стояли по друго време отпред на страните от Великата степ.

Дните на казахстанското кино провокираха огромен интерес измежду българската аудитория.






Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР