На 13 февруари ще бъде второто издание на голямото дерби

...
На 13 февруари ще бъде второто издание на голямото дерби
Коментари Харесай

Даан Ван Хаарлем: В Холандия нямаме дерби като Левски - ЦСКА

На 13 февруари ще бъде второто издание на огромното дерби сред Левски и ЦСКА. Сблъсъкът е от 18,30 часа в зала " Универсиада ", а за двама от състезателите на мъжкия ни тим то ще бъде по-особено. Чужденците Даан Ван Хаарлем и Евгений Баннов до момента не са взели участие в сходни срещи. Решихме да научим от тях какво знаят за " безконечното " дерби и дали в Холандия и Русия имат сходни съперничества на спортния терен. Ето и какво показа за уеб страницата на клуба и формалната страница във фейсбук разпределителят Ван Хаарлем:

- Даан, следва ти първото присъединяване в най-голямото дерби на българския спорт сред Левски и ЦСКА. Какво знаеш за това съревнование?
- Зная, че всички срещи сред тези два клуба са извънредно значими, без значение за какъв спорт става дума. Левски и ЦСКА са грандовете на България и имат доста последователи. Така че е обикновено всички почитатели да желаят доста мощно техният тим да завоюва. Осъзнавам значимостта на идния мач, който с изключение на всичко е от огромно значение и за класирането преди плейофите.

- ЦСКА е на второ място в класирането, имаш ли някакви усещания от този противник?
- Гледах ги онлайн в мача им против Нефтохимик, който изгубиха с 2:3 вкъщи. Разбрах, че имат проблеми с контузени състезатели и се постанова да играят с прекроен състав, само че това е част от спорта. ЦСКА има добър тим, ще бъде в действителност забавно като се срещнем. Задачата пред нас е да се подготвим за мача и мисля, че имаме своите шансове да вземем три точки от тази среща.

- Левски и ЦСКА са най-големите противници в българския спорт, само че в Холандия не е по този начин. Там има разнообразни дербита във всеки спорт. Разкажи ни освен това за това.
- В Холандия също имаме разнообразни тимове от един град, само че най-големите противници нормално са от различен град, който обаче се намира относително близо на картата. При нас е по този начин във всеки спорт. Във футбола обаче съперничествата са доста по-отчетливи, в сравнение с във волейбола, и фактически нямаме еквивалент на вашите спортни грандове Левски и ЦСКА. Волейболните ни клубове не са свързани по никакъв метод с другите спортове, което значи, че на всички места има друг отбор съревнование.

- Досега взел участие ли си в сходно на Левски – ЦСКА дерби?
- Да, в Холандия и Белгия. Кариерата ми стартира от Дутинхем в Холандия, който има противник от прилежащ град. Също в Белгия съм взел участие в сходни мачове, само че не мисля, че нещо от това може да се съпоставя с Левски – ЦСКА. Наистина имаше доста почитатели и страсти, което постоянно е хубаво и за състезателите.

- В България си към този момент повече от месец. Харесва ли ти тук и приспособява ли се елементарно към тима?
- Определено ми харесва тук за момента. Тренираме доста и подобряваме представянето си, а задачата е да бъдем оптимално напред преди плейофите. Чувствам се добре в клуба, съотборниците ми оказват помощ доста с езика и живота в хубавия град София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР