На 13 декември в 20.30 часа ще се състои последното

...
На 13 декември в 20.30 часа ще се състои последното
Коментари Харесай

Късо кино във „Фарго“ приключва с за бг лента

На 13 декември в 20.30 часа ще се състои последното събитие „ Късо кино във „ Фарго “ за тази година, което ще бъди отдадено напълно на актуалното българско кино. Очакват ви доста посетители и два чудесни кино лентата: „ Party Bus “ на Диляна Данева и „ Проклятието на холандеца “ на Ангел Радев.

Проклятието на холандеца

Млад мъж е прочут за гибелта на чичо си и идва в дома му. Там научава, че неговият родственик се е опитал да възпламени къщата в припадък на полуда. От дневника му схваща за обсебването му по „ Летящия холандец “ и за мистериозна кутия с доказателство за съществуването му. Младежът отваря кутията, без да подозира че по този начин ще отключи извънредно проклинание.

Ангел Радев е режисьор и композитор. Страстта му към нямото кино го стимулира да напише и режисира „ Проклятието на холандеца “. В момента работи в Българска национална филмотека като кино архивист и в това време създава нови планове. Член на гилдията на българските кино дейци.

Филмът има присъединяване във фестивалите Brno16 (Чехия), МФФ Бургас и Octopus (Полша)

Party Bus

Алекс е водач в провинциална психиатрия. Той би трябвало да транспортира група психологично заболели до клиниката, в която работи. Задачата е рутинна, само че залогът е огромен. Пациентите би трябвало да дойдат тъкмо до обяд в клиниката. Ако не съблюдава това изискване, Алекс ще загуби освен работата си, само че и шанса да заплати лекуването на дъщеричката си.

Всичко върви добре, до момента в който той не отбива за къса отмора в крайпътно заведение. Когато се връща, открива рейса празен. Пациентите са изчезнали.

Изпаднал в невъзможност, Алекс осъзнава, че ще изгуби всичко, до момента в който на пътя му не застават група непознати, които също като него, имат потребност от помощ. Завладян от страсти и решен да избави детето си, той взема съдбоносно решение, което ще промени неговия живот и този на непознатите.

Филмът е въодушевен от действителни събития и се гордее с присъединяване си на фестивали като IN THE PALACE, Cannes Film Awards (Франция), Barcelona Indie Awards (Испания), AFIN – International Film Festival (Австралия) и други

Вход свободен! Напомняме ви да резервирате местата си в клуб „ Фарго “ авансово на телефон: 087 720 0607. Проектът се реализира с поддръжка та на Община Пловдив .
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР