На 13 април в Самарканд, Узбекистан, се проведе Четвъртата среща

...
На 13 април в Самарканд, Узбекистан, се проведе Четвъртата среща
Коментари Харесай

Външните министри на съседните на Афганистан държави се ангажираха да подкрепят мирното му развитие

На 13 април в Самарканд, Узбекистан, се организира Четвъртата среща на министрите на външните работи на прилежащите на Афганистан страни.

На нея участваха министрите на външните работи и високопоставени дипломати от Китай, Иран, Пакистан, Русия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

В атмосфера на искреност, прагматизъм и взаимно доверие страните организираха градивни полемики по отношение на актуалното състояние и бъдещето на Афганистан и потвърдиха с обща декларация, че „ Афганистан би трябвало да бъде мирна, единна, суверенна и самостоятелна страна, свободна от опасността на тероризма и наркотрафика “. 

Страните означиха също, че е значимо Афганистан да построи „ необятна и приобщаваща система на ръководство, която да отразява ползите на всички елементи на афганистанското общество “.

По отношение на сигурността в декларацията се показва, че „ обстановката с тероризма продължава да бъде сериозна, и има консенсус, че съдействието сред прилежащите на Афганистан страни в битката с това предизвикателство би трябвало да се ускори и да се сътвори обединен антитерористичен фронт “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР