На 13.03.2022 г. Софийски градски съд (СГС) уважи искането на

...
На 13.03.2022 г. Софийски градски съд (СГС) уважи искането на
Коментари Харесай

Мъж и жена, убили човек заради златен пръстен, мобилен телефон и две якета, са задържани за постоянно

На 13.03.2022 година Софийски градски съд (СГС) почете настояването на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение " задържане под стража " във връзка с И. П., упрекнат в закононарушение по член 199, алинея 2, т. 1 вр. алинея 1, т. 4 вр. член 198, алинея 1 вр. член 29, алинея 1, б " а " вр. член 20, алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс и във връзка с Й. Г., упрекната в закононарушение по член 199, алинея 2, т. 1 вр. член 198, алинея 1 вр. член 20, алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане по случая е стартирано в 05 РУ-СДВР при изискванията на необходимост със съставянето на протокол за първо деяние по следствието – разпит на очевидец. Под надзора и управлението на СГП са подхванати незабавни дейни дейности за събиране на доказателства. По планувания в закона ред са осъществени оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване, събрани са материални доказателства, по искане на СГП е обещано позволение от съда за даване на данни от предприятията, предоставящи публични електронни съобщителни мрежи и/или услуги, осъществени са и други дейности по следствието.

И. П. и Й. Г. са открити от органите на Министерство на вътрешните работи и след докладване на делото в СГП са привлечени в качеството на обвинени. Наблюдаващият прокурор е счел, че събраните на този стадий доказателства са задоволителни да стимулират извод, че на 03.03.2022 година в апартамент в гр. София двамата обвинени – мъж на 50 години и жена на 39 години, са лишили от потърпевшия Р. Н. златен пръстен, мобилен телефон и две якета, като за задачата му нанесли побой. Така му предизвикали съчетана контузия – закрита черепно-мозъчна контузия и закрита гръдна контузия, вследствие на която последвала гибелта на Р. Н. С разпореждане от 11.03.2022 година на СГП обвинените са арестувани за период до 72 часа.

На 13.03.2022 година СГП внесе в съда стимулирано искане по отношение на обвинените да бъде взета мярка за неотклонение " задържане под стража ". Съдът одобри доводите на прокурора, че има обосновано съмнение за това, че И. П. и Й. Г са направили закононарушението, за което са упрекнати, както и че е налице действителна заплаха да извършат друго закононарушение, в случай че им бъде избрана мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. И. П. е със приблизително обучение, осъждан. Й. Г. е без обучение, неосъждана.

Определението на съда не е дефинитивно и може да се апелира и стачкува пред Софийски апелативен съд. Междувременно дейните дейности по следствието не престават.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР