На 12 юни - събота от 19:00 часа на стълбите

...
На 12 юни - събота от 19:00 часа на стълбите
Коментари Харесай

Младежкият камерен оркестър „Франк Мартен Плейърс“ с концерт...

На 12 юни - събота от 19:00 часа на стълбите на „ Каменица “ пловдивчани и посетители на града ще чуят един прелестен концерт на Младежкия камерен оркестър „ Франк Мартен Плейърс “.

Преди 6 години в Пловдив се роди една нова музикална групировка, инициирана от проф.Галина Врачева – пианист и учител в Швейцария. Деца и младежи от Пловдив получиха късмет да усъвършенстват уменията си за музициране в Младежки камерен оркестър, с името на известния швейцарски композитор Франк Мартен.

Талантливите възпитаници и студенти от оркестъра, с изключение на в обичайни концерти, вземат участие в креативен ваканции в Швейцария и продан на познания със студенти от Моцартеум – Залцбург – Австрия, което им отваря път към международните музикални подиуми.

С поддръжката на професионални музиканти, младите оркестранти са в основата на годишния интерактивен радио фестивал „ ТРИМОНТИАДА “, който фестивал има и сполучливи, по-мащабни интернационалните прояви на Античния спектакъл – Пловдив.

И по този начин, на 12 юни от 19 часа ще се насладите на осъществяванията на най- младите солисти на оркестър „ Франк Мартен Плейърс “, а точно Теди Христева – цигулка;Тодор Георгиев – цигулка и виола;Амелия Станчев – цигулка и виола;Лев Алеев – виолончело.

Те ще бъдат подкрепени от музикалният им началник Юлия Пулиева – цигулка и сътрудниците ѝ Никола Николов – виолончело, Гергана Чуклева – виола и Мина - млада виолистка от софийското музикално учебно заведение. Ще бъдат изпълнени камерни произведения от Франк Мартен, Чайковски, Шуберт, Бородин и Хуго Волв.

Елате, с цел да насърчите с аплодисментите си младите гении на Пловдив.

При неприятно време концертът ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР