На 12 януари бе публикувано изследване на платформата "Eulytix", което

...
На 12 януари бе публикувано изследване на платформата "Eulytix", което
Коментари Харесай

Наглост! Радан Кънев се фука с фалшива класация на платформа-фантом СНИМКИ

На 12 януари бе оповестено проучване на платформата "Eulytix ", което твърди, че българинът Радан Кънев е измежду 20-те най-активни евродепутати в Брюксел. В тази ранглиста политикът от "Демократична България " е подложен преди всичко по интензивност измежду родните представители в Европарламента.

На първо място платформата дълго вереме не работеше, а уеб сайтът й е деен едвам от през днешния ден, въпреки и информацията в него да е надалеч от транспарантна. „ Баннати “ са в Туитър, унгарска е и е самопровъзгласила се да дава разбори за активността на депутатите по странни критерии, като да вземем за пример, "политическа хетерогенност ", което съгласно тях значи кооперативност сред един народен представител и депутати от други групи.
Анализът е изработен за интервала юни 2019 - юли 2020.

Базира се на много странна основа: промени, документи на Екологичен потенциал и законодателни досиета, което е необичайно за установяване интензивността на един народен представител. Радан Кънев е в топ 50 по "свързаност ".

Информацията се появи у нас първо в уеб страницата euractiv.bg, след което бе представена в няколко други български медии, а самият Кънев реагира на наличието си в тази ранглиста с дълъг и прочувствен статус във Facebook.



В тази медия работи един прочут потомствен клеветник на Държавна сигурност, който от своя страна е безконечен „ снабдител на услуги “ за членовете на Европейския парламент от делегацията на Българска социалистическа партия. Връзката е прелестна - политическа група заплаща на „ снабдител на услуги “ с парите на европейските данъкоплатци през бюджета на Екологичен потенциал, а той им доставя услугата да ги разгласява в „ самостоятелната “ медия, в която работи, към този момент в качеството си на „ публицист “.

От по този начин самостоятелния и експертен euractiv.bg се позоваха на "Eulytix ", представяйки организацията като "безпартийна нова платформа за работа с огромни бази данни, чиято цел е да даде подробни и учредени на данни заключения за политиката и законодателството на ЕС”.

Медията се похвали, че е получила прелиминарен достъп до отчет на платформата, която е основана в Унгария. За страдание обаче сходна информация, която визира доста политици, партии и страни, остана на този стадий налична единствено на една медия у нас.

Което остава трайни подозрения, защото нормално подобен вид проучвания се разгласяват и са общодостъпни за допустимо максимален обсег на осведоменост измежду европейските жители. Проверка демонстрира, че този отчет не е достигнал до медии от доста страни в Европа.

За работата на “Eulytix” през последната година пишат най-вече разноезичните разновидности на портала “Euractiv ". По-фрапиращото е, че опитите на заинтригуваните да видят първоизточника на тази ранглиста удрят на камък, защото уеб сайтът на "Eulytix " не беше деен дълго време и проработи едвам през днешния ден.

Дори е допустимо да е блокиран целево. В Туитър акаунтът на платформата посреща със известието, че този профил е краткотрайно стеснен, поради "необичайна интензивност ". В опитите си да научите освен това за организация, боравеща с толкоз немаловажна информация, разбирате, че тя съществува единствено от една година и пуска обособени елементи от свои проучвания, в които ви приканва да се свържете с тях, в случай че желаете да видите цялостните данни.

“Необичайна активност” в обществената мрежа Туитър в доста от случаите значи, че се е следил растеж на броя на подправени сметки, които популяризират пристрастна информация или необикновен стремглав напредък на почитателите да вземем за пример.



Според информацията от “Eulytix " анализът им е изработен за интервала юни 2019 - юли 2020. Базира се на много странна основа: промени, документи на Европейския парламент и законодателни досиета, което дефинира всичко друго, само че не интензивността на един народен представител. Такъв вид критерии няма по какъв начин да дават ясна визия за интензивност, няма присъственост, няма изявления, няма работа по комисии, няма отчети и импортирани въпроси, нито пояснения на избор и така нататък

Нещо повече, тази по този начин наречена платформа е тясно обвързвана с маджарски представител, който е и..... консултант в ЕНП. Това се споделя обективност, дума да няма.

За съпоставяне формалната ранглиста за интензивност на евродепутатите, реализирана от платформата mepranking.eu (събираща информация за Европейския парламент от 2004 година) се базира на десетки критерии и взима поради всички обществено налични параметри за представянето на евродепутатите, като категориите са:

отчети, заявления, писмени заявления, въпроси до Европейска комисия, изказвания, изявления в зала, пояснения на избор, позициите, които заема един евродепутат в Европарламента и честотата на наличията му. Ясни и справедливи критерии, които могат да бъдат потвърдени и съпоставени.

Затова и в по-детайлен прочит на изложената от euractiv.bg информация се схваща, че критериите, по които е формирана класацията на “Eulytix ", оставят съществени подозрения. В най-хубавия случай очевидно става дума за опит за самореклама.

Всичко това обаче не попречи на Радан Кънев да чества признанието. Той го дефинира като "безспорен и сериозен триумф " и, съвсем като спечелил "Оскар " артист, се зае да благодари на който се сети за триумфа си.

Евродепутатът си пожела нескромно в скоро време място в десетката, петицата, тройката и "защо не първо място ". Повечето от приятелите му във Facebook бяха обзети от възторг и показваха гордостта си с неговата активност в Брюксел, само че имаше и такива, които припомниха на политика, че не става въпрос за класиране в олимпийско съревнование, а за интензивно наличие на български делегат в Европейския парламент. "Едва ли България Ви е изпратила там, с цел да преследвате сходна самоцелна упоритост. Изобщо...

Приемете класациите като необикновен тип статистика ", прикани го последовател.

Прочее, с платформи като тази, учредени от чиновници на групата, основаващи се на доста забавния, само че нищо незначещ аршин „ политическа съгласуваност “, учредени от чиновници на съответната политическа група, няма да е проблем и за Бареков да е пръв на съревнование по британски език да вземем за пример.

Прочее, не е неприятно някой да попита Радан Кънев какво значи политическа съгласуваност, тъй като звучи, хм, малко притеснително. Така да вземем за пример сътрудника на господин Кънев от същата група, още веднъж маджарин, забележете се оказа „ обвързван “ с двадесетина други депутати и дипломати по много неуместен метод в условия на нарушение на карантината, вечерния час и обществената отдалеченост.

Оказа се, че в този случай сътрудниците на господин Кънев въобще не са спазвали обществена отдалеченост и са били много свързани. Политически, несъмнено.

И по този начин, резюме. Платформа, която наподобява като подправена социологическа организация, разгласява „ рейтинг “ на евродепутати, учреден на критерия „ политическа съгласуваност “.

В положителния случай става дума за опит на някаква група в ЕНП да си създадат своя платформа, в която да се хвалят сами. В неприятния случай, господин Кънев си харчи парите напразно, а левичарските медии в България още веднъж популяризират подправени вести. Няма изненада.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР