На 12-ти и 13-ти август в летния театър на морската

...
На 12-ти и 13-ти август в летния театър на морската
Коментари Харесай

Димитрина Германова и Мартин Стоянов от Студио „Сарандев“ в мюзикъла „Красавицата и Звяра“ на Държавна опера – Варна

На 12-ти и 13-ти август в летния спектакъл на морската ни столица се състояха двата премиерни спектакъла на новия мюзикъл на Държавна опера – Варна „ Красавицата и Звяра “.

Димитрина Германова и Мартин Стоянов от Студио за поп-рок артисти „ Сарандев “ при Младежки център – Добрич имаха щастието да бъдат част от професионалната натрупа на този огромен план. Те се показаха във втория театър – на 13-ти август. Димитрина се превъплъти в ролята на Бабет, а Мартин в ролята на Чип.
За Марти, като дебютант на театралната сцена, целият път от кастингите през усилените подготовки до представянето пред аудитория бе същинско чудо! Той към този момент има доста опит зад тила си като артист, даже доближи до грандиозната сцена на Детска Евровизия, само че потапянето в магията на музикалния спектакъл за него бе нещо ново и вълнуващо!
За 18-годишната Димитрина присъединяване в обичания ѝ мюзикъл „ Красавицата и Звяра “ е сбъдната фантазия! Тя знае по какъв начин да осъществя фантазиите и си – с доста труд, упоритост и неизменност. Още предходната година, желанието ѝ да стъпи на професионалната сцена се сбъдна и оттогава до в този момент надарената добричлийка може да се похвали с присъединяване в четири мюзикъла на Държавна опера – Варна: „ Коса “, „ Цар Лъв “, „ Оркестър без име “, а в този момент и „ Красавицата и Звяра “. Това разкри нови благоприятни условия пред нейния гений, донесе ѝ задоволство от многочислените срещи с българската аудитория в разнообразни градове на страната и доста нови другарства, оказа помощ ѝ да придобие умения и скъп опит.
Мюзикълът „ Красавицата и Звяра “, подложен от Държавна опера – Варна, е с режисьор Петко Бонев. Музиката е на Алън Менкен. Либретото е направено от Линда Уулвъртън по текст на Хауърд Ашман и Тим Райс. Диригент на оркестъра е Страцимир Павлов. Още доста имена стоят зад огромния екип от експерти – артисти, артисти, музиканти, танцьори, хореографи, дизайнери, озвучители, осветители и други.
Резултатът е впечатляващ – хубав театър, който посредством средствата на театъра и музиката те придвижва в друго време и на друго място, в същински баснословен свят! Историята е позната и поуката също, само че за всички хора е скъпо да я чуят за следващ път – „ ЛЮБОВТА е мощна! Побеждава, като трансформира сърцата на хората и ги прави по-добри! “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР