На 12-ти април в зала Плевен на Областната администрация, под

...
На 12-ти април в зала Плевен на Областната администрация, под
Коментари Харесай

Регионален младежки форум за споделяне на добри практики „Гласът на младите” се проведе в Плевен

На 12-ти април в зала „ Плевен ” на Областната администрация, под патронажа на регионалния шеф, се организира Регионален юношески конгрес за шерване на положителни практики „ Гласът на младите ”. Организатор на събитието е фондация „ На крилете на знанието “ с поддръжката на Община Плевен и Регионален инспекторат по образованието - Плевен.

Официални посетители на форума бяха: Елина Димитрова – зам. - кмет на община Плевен, Албена Тотева - шеф на РУО - Плевен, Людмила Гоневска - шеф на отдел " Образование и юношески действия " в община Плевен,Николай Иванчев – шеф на фондация „ На крилете на знанието “, Сашо Радоловски - член на УС на фондация " На крилете на знанието " и Мирена Петрова - старши експерт „ Стратегически партньорства “ във фондация „ Заедно в час “.



Събитието беше намерено от Виолета Иеремиева, която се обърна към участниците с думите: " Понеже бъдещето принадлежи на младите, желая да ви убедя, че всеки един от вас би трябвало да има самочувствието на заслужен жител на света и да знае, че има силата и силата да ръководи събитията, да ги провокира и да обръща историята. Бъдещето принадлежи на визионерите, то принадлежи на мечтателите и те движат света напред. Надявам се, че всички вие тук сте общественост от мечтатели, които занапред ще построяват един по-добър и обективен свят. За мен е чест, че участвам тук и съм патрон на това събитие ".



Мисията на форума „ Гласът на младите ” е посредством шерването на положителни практики и представяне на хрумвания, посредством създаването на научни и тематики и проблеми да сплотява, образова и стимулира младежите, да открива и развива техните заложби. Целта е той да се трансформира в естрада за учениците от разнообразни учебни заведения в района, които да споделят свои хрумвания, опит, сполучливи практики, съпътстващи провокации и триумфи. Участието в самодейността подкрепя дейното присъединяване на младежите в просветителния развой, способства за способността им да позволяват проблеми, развива редица умения - автономия, ораторско майсторство, работа в екип.



По правилник участниците са групирани в три модула, съгласно възрастта им – възпитаници от I-IV клас, V-VIII клас и младежи от IX-XII клас.

В другите тематични категории: " Гражданска интензивност “, " Лидерство и кариера ", „ Култура и културно завещание “ и „ Спорт, здраве и стабилно развиване “бяха показани планове от: ПГ по мениджмънт и хранителни технологии - Плевен, ДФСГ „ Интелект “- Плевен, ОУ „ Петър Берон “- Плевен, СУ„ Димчо Дебелянов “ - Белене, ПГ по механоелектротехника - Плевен, ОУ „ Цветан Спасов “ - Плевен, Спортно учебно заведение " Георги Бенковски " - Плевен, ПГ по лозарство и винарство ”Александър Стамболийски ” - Плевен, СУ " Анастасия Димитрова " - Плевен, СУ " Стоян Заимов " - Плевен, ПГ с преподаване на непознати езици " Димитър Димов " - Плевен.



Всеки екип имаше разполагаем до 10 минути за показване на своя план. Младите хора използваха разнородни способи за визуализиране на информацията – презентация, роман, сценичен очерк. Отборите взаимно се оценяваха по заложени критерии.

На финала регионалният шеф Виолета Иеремиева връчи документи на всички участници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР