На 12 септември т. г. в сградата на Министерството на

...
На 12 септември т. г. в сградата на Министерството на
Коментари Харесай

Подписано е споразумение за промяна на проект „Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на гр. Смолян“

На 12 септември т. година в постройката на Министерството на енергетиката, кметът Николай Мелемов и Ива Петрова, заместник-министър на енергетиката и началник на Програма „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “, подписаха в допълнение съглашение към контракт № BGENERGY- 2.001-0034-018 за осъществяването на план „ Рехабилитация и рационализация на системата за външно изкуствено осветяване на гр. Смолян “. На подписването участва и министъра на енергетиката Росен Христов.
Допълнителното съглашение се подписва по отношение на смяна в техническото решение за осъществяването на плана, поискана от Община Смолян през предходната година. Промяната касае замяна на задачите осветителни тела, а освен на светлоизточниците, и е обоснована от обстоятелството, че ще обезпечи над 30% по-добри индикатори за успеваемост и нов 10-годишен експлоатационен цикъл.
След продължителна преписка и в допълнение възлагане за осъществяване на енергийно проучване и правене на нов капиталов план, желаната смяна бе утвърдена през месец август т. година В тази връзка бе продължен и периода за осъществяване на плана – до 01.07.2023 година
След сключване на спомагателното съглашение следва оповестяване на процедура за избор на реализатор за внедряване на ограниченията по модернизиране на системата за външно изкуствено осветяване и осъществяване на дейностите по гласност.
Проектът се извършва по Програма „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, в партньорство с норвежката компания „ Енок-Сентерет – Център за енергийна успеваемост “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР