На 12 септември по темата НЛО. Представени са две малки

...
На 12 септември по темата НЛО. Представени са две малки
Коментари Харесай

Проверка на факти: Какво представляват извънземните от Мексико?

На 12 септември по тематиката НЛО. Представени са две дребни създания с издължени глави и с по три пръста на всяка ръка. Донесени са от Хайме Маусан - публицист и уфолог. Обсъждането е свикано от депутата от ръководещата партия Серхио Гутиерес с претекст, че полемиката е от публичен интерес.

Изследователят Хайме Маусан твърди, че съществата не са с човешка ДНК. Открити са в платото Наска, Перу, през 2017 година и са на към 1000 години. .

" Имаме работа с нехуманоидни екземпляри, които не са свързани с други типове в нашия свят ", споделя Хайме Маусан.

Твърденията си той поддържа с проучвания, направени от Националния самостоятелен университет на Мексико. , че имат отношение само към установяването на възрастта на мумиите, само че не и произхода им.

" Лабораторията към Института се разграничава от всяко следващо потребление, пояснение или неправилно показване на резултатите ".



В известието на Института се показва още, че пробите постъпват в университетската лаборатория през май 2017 година от частен клиент и става дума за 0,5 грама кожна и мозъчна тъкан. Изследвани са по метода на радиовъглеродното датиране. Резултатите не са обществено показани, защото става дума за комерсиално съглашение.

Междувременно в интернет пространството още веднъж се завърта , в която още веднъж е забъркан Хайме Маусан. Медиите и изкушените от тематиката за извънземните виждат, че показаните в мексиканския парламент същества поразително наподобяват на показани в документален филм от 2017 година , известна с разпространението на искрено подправени, псевдонаучни, тайни и паранормални теории. Още тогава изказванията, че са открити извънземни са опровергани от американските фактчекъри от Snopes.com. Техните изводи са, че става дума за изкуствено съчетаване на човешки и даже скотски остатъци.

На 18 септември мексикански лекари оповестяват, , че са създали лабораторни проучвания на показаните в мексиканския парламент мумии. Заключението е, че телата не са съединени.

" Първото проучване е направено посредством компютърна томография, а второто е елементарна рентгенова фотография. Има и трето проучване - флуороскопия (също посредством рентген). Опитахме се да уснатовим структурата на скелета на телата и успяхме да определим, че става дума за един скелет, който не е бил свързан с други елементи. Черепът също е свързан с врата и няма доказателства да е изкуствено причислен ", изяснява Хосе де Хесус Салес Бенитес, шеф на Изследователския институт по здравни науки към флота.

Това обаче не потвърждава извънземния им генезис, а съгласно антрополози удълженият череп най-вероятно е , прилаган и върху хора. Също по този начин сходни находки в предишното са се оказвали остатъци на деца.

Случаят с мумиите, показани за извънземни, закупи и престъпен детайл. Перуанските управляващи, оповестиха началото на следствие по какъв начин те са напуснали страната им. :

" Не се тормозя, не съм направил безусловно нищо нелегално. Трябва да стартира следствие. Един ден тези тела би трябвало да се върнат в Перу, стига перуанското държавно управление да се ангажира да ги изследва и да има музей, където да бъдат съхранени ".

Кой е Хайме Маусан?

70-годишният Хайме Маусан е мексикански публицист, телевизионна звезда и самообявил се за уфолог. Завършил е Националния самостоятелен университет на Мексико и Маями университет в Охайо.



Бил е кореспондент за разнообразни мексикански медии, в това число радио и телевизия, само че е най-известен с репортажите си, отдадени на извънземния живот. През 1991 година счупва връх, като в продължение на цели 11 часа води предаване, отдадено на НЛО. Има повече от 400 хиляди почитатели в в . и милиони гледания в Maussan TV.

През 2017 година нашумява историята с открити в Перу шест мумии с по три пръста. Пет години по-късно демонстрира две от тях в мексиканския парламент и под клетва твърди, че те нямат нищо общо с човешката еволюция, а съвсем една трета от тяхното ДНК е с незнаен генезис.

Кой е уредникът на чуването в мексиканския парламент?

Изслушването в мексиканския парламент е проведено от конгресмена Серхио Гутиерес Луна от ръководещата партия на президента Лопес Обрадор. Неговата упоритост е Мексико да се трансформира в първата страна, признала съществуването на извънземни.

" Да се надяваме, че това е първото събитие от серия сходни полемики ", споделя Гуитерес.



Снимки: Българска телеграфна агенция, БНТ/Reuters

той показва като собствен другар Хайме Маусан и разяснява, че Маусан е показал действителни доказателства за тела на безчовечен същества, открити в Перу. В различен пост показва удовлетворение, че събитието е провокирало огромен интерес по света и реакции от страна на НАСА, Националния самостоятелен университет на Мексико, държавното управление на Перу, интернационалните медии и експерти.

Заключение:

Изслушването в мексиканския Конгрес подвигна звук, само че не удостоверява достоверността на хипотетичните извънземни мумии.

Не са показани научни доказателства и няма самостоятелна експертиза по тематиката за НЛО.

Научната общественост счита, че по-скоро става дума за остатъци от естествен човешки генезис и изказванията на самообявилия се за уфолог мексикански публицист са манипулативни.

Ако попаднете на съмнителна информация, не се колебайте да се свържете с екипа на Българска национална телевизия и да сигнализирате на " По света и у нас ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР