На 12 септември Карлос Алкарас се събуди не само като

...
На 12 септември Карлос Алкарас се събуди не само като
Коментари Харесай

Когато тийнейджър е световен номер 1 в тениса

На 12 септември Карлос Алкарас се разсъни освен като новият първенец на Откритото състезание на Съединени американски щати, само че и като сегашен номер едно в международния тенис съгласно формалния ранкинг на АТР.

Испанецът е на 19 години и два месеца, когато печели купата.

А това го трансформира в най-младият тенисист в историята на спорта, достигнал първото място. И първият младеж. " Събудих се мъртъв ", споделя Алкарас в изявлението си за Associated Press ден след триумфалния си край против Каспер Рууд. Метафората му е уместна: испанецът изигра три петсетови мача, в това число и финала.
 Снимка 587547

Карлос Алкарас Гарфия се ражда в Ел Пармар в испанската провинция Мурсия напролет на 2003 година По същото време 22-годишният Роджър Федерер печели първата си купа от Големия шлем. А когато Карлитос, както го назовава фамилията му е на четири и за първи път стъпва на корта, сънародникът му Рафаел Надал е спечелил четири, разясняват от GQ.

За 19-годишният му живот Алкарас няма с кой знае какво да се похвали, с изключение на неуморни тренировки в академията за млади тенис очаквания JC Ferrero Equelite в Аликанте, което е на час от вкъщи му.

Когато си е у дома, Карлос е най-нормален младеж в обикновено семейство с три деца. " Когато съм си у дома, родителите ми споделят какво да върша. Нали знаете: направи това, направи това, напълно елементарен човек съм ", споделя тенисистът пред GQ.
 Снимка 587546

Нормален тийнеджър, който е номер едно в света в мъжкия професионален тенис сега.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР