На 12 октомври в Чикаго ще се проведе сблъсъкът между

...
На 12 октомври в Чикаго ще се проведе сблъсъкът между
Коментари Харесай

Усик и Такам с официална дата за мача им

На 12 октомври в Чикаго ще се организира конфликтът сред някогашния неоспорим първенец в полутежка категория Александър Усик и Карлос Такам. Това ще бъде дебют за украинеца в тежка категория като той не познава усета на загубата. Усик има на сметката си 16 победи, 12 от които с нокаут в полутежка категория, а за последно нокаутира Тони Белю през ноември, защитавайки по този метод купите си.

Oleksandr Usyk is likely to make his Heavyweight debut and return against Carlos Takam on October 12

This is after the two were scheduled to fight back in May but had to pull out due to a bicep injury#usyk #takam #usyktakam #boxing pic.twitter.com/wnVVyx7tYb
— Fight Bulletin (@FightBulletin) August 5, 2019
Карлос Такам от своя страна се намира на 26-то място в международната класация на уеб страницата boxrec.com при най-тежките. Камерунецът, който се състезава под френски байрак има в актива си 36 победи, 28 от които с нокаут, пет загуби и един еднакъв мач. Неуспехите на Такам, обаче не са от инцидентни съперници. Алексадър Поветкин, Джоузеф Паркър, Грегъри Тони, Антъни Джошуа и Дерек Чисора са боксьорите, които са записали победи над Такам. В последната си боксова среща – на 22 декември 2018 година, Карлос победи Сенад Гаши с механически нокаут в седмия рунд.

Победа в тази борба ще даде опция на Усик да се бие против спечелилия от двубоя-реванш за международните трофеи сред Антъни Джошуа и Анди Руис-младши, които ще се бият през декември. Интересното е, че украинецът е към този момент наложителен първи кандидат в тежка категория на „ WBO “ без да е изиграл и мач при най-тежките.

Припомняме, че Такам и Усик трябваше да се бият на 25 май, само че украинецът се контузи и срещата се отсрочи.

boec.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР