На 12 октомври Национално училище по изкуствата Добри Христов“ -

...
На 12 октомври Национално училище по изкуствата Добри Христов“ -
Коментари Харесай

Майсторски класове вдигат класата на подготовката в НУИ Добри Христов

 На 12 октомври Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “ - Варна, стана хазаин на майсторски клас по пиано, воден от преподавателя в Московската държавна консерватория " П.И.Чайковски “ и лауреат на интернационалните състезания - Елмар Гасанов. Събитието беше обвързвано с посещаване на представители на фондация " Нови имена “, чиято съществена цел е откриването и подпомагането на млади гении в региона на изкуствата.

" Именити педагози от най-престижните консерватории и академии посещават профилираните школи, с цел да открият новите имена на изпълнителското изкуство, а фондацията подкрепя организирането на креативен лагери, където младите гении се образоват от водещи педагози в другите изкуства “ – споделя вицепрезидентът на фондацията Александър Петросян. В момента фондация " Нови имена “ изследва опциите за образуване на креативен лагер в комплекс " Камчия “ близо да Варна.

" Това посещаване на представители на фондацията в България беше и опция да срещнем гостите с неповторимата идея на едно българско учебно заведение по изкуствата и с неговите надарени възпитаници “ - споделя шефът на НУИ-Варна, госпожа Румяна Петрова. " Този майсторски клас беше извънредно събитие за нас – насладихме се на ерудицията на Маестро Елмар Гасанов, на неговия голям преподавателски гений и на безпределно красивият му тон като инструменталист. Децата и сътрудниците са безгранично щастливи, че имаха опция за контакт от близко с музикант от подобен висок сан. Тази среща надълбоко ни развълнува и въодушеви! “

Фондация " Нови имена “, комплекс " Камчия “ и учебното заведение са отворени за бъдещи контакти и партньорства в региона на изкуствата.

Това е вторият майсторски клас, който се организира в НУИ “Добри Христов " от началото на образователната година. На 24 септември с доста интерес ученици на учебното заведение се включиха в майсторския клас на международно приетите саксофонисти от квартет “Сигнум ", Германия. След занятията гостите споделиха задоволството си от ентусиазма и положителната подготовка на младите гении от Варна. А за участниците останаха освен знанията, а и достойнството да бъдат отдадени в тайните на духовите принадлежности от едни от най-ценените майстори на саксофона в Европа, новатори в съчетаването на жанрове е стилове и любимци на младата аудитория.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР