На 12 октомври атомната електроцентрала се включи за девети път

...
На 12 октомври атомната електроцентрала се включи за девети път
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй взе участие в инициативата Мениджър за един ден

На 12 октомври атомната електроцентрала се включи за девети път в самодейността “Мениджър за един ден”, проведена от Джуниър Ачийвмънт България. Ученици от Професионална гимназия по нуклеарна енергетика “Игор Курчатов” (ПГЯЕ) – Козлодуй, и студенти от специалността “Топлоенергетика и нуклеарна енергетика” в Технически университет (ТУ) – София, получиха опцията да се срещнат с работата на ръководители от високо управническо равнище в Дружеството и да заемат техните постове в границите на работния ден.
Изпълнителният шеф на АЕЦ “Козлодуй” Иван Андреев приветства амбициозните младежи на утринното оперативно заседание на управителния екип на атомната централа. Неговата позиция зае Борислава Колева от ПГЯЕ, а тази на заместител изпълнителен шеф – Жельо Господинов от ТУ. Дирекциите “Икономика и финанси” и “Развитие и модернизации” оглавиха средношколците Роберт Димитров и Антоан Кашев. Функциите на шеф “Производство” и шеф “Безопасност и качество” поеха студентите Теодор Павлов и Пламен Костов, а колежката им Йоана Лалинска – на основен инженер на Електропроизводство – 2 (5 и 6 блок).
Редом с титулярите, всеки от младежите научи по какъв начин на процедура се реализира ръководството на дейностите в съответната конструкция и какви са уговорките и отговорностите на мениджърите в най-голямото електропроизводствено дружество в България. Експертите споделиха с бъдещите експерти опциите за реализация, предлагани от нуклеарната централа, в изучаваната от тях сфера.
В деловата стратегия, готова от АЕЦ, бе включено и запознаване със уреди на Бреговата помпена станция, на Откритата разпределителна уредба и в машинната и командната зала на 1000-мегаватовия пети енергоблок. След това на учениците и студентите бе обезпечен тренинг за придобиване на мениджърски умения.
АЕЦ “Козлодуй” обичайно взе участие в проявата “Мениджър за един ден” още от 2009 година в символ на своята подготвеност да подкрепя младежите, като ги насочва при избора и планирането на тяхното бъдещо кариерно развиване. По този метод атомната централа извършва своя ангажимент на обществено виновна компания към идващото потомство и спомага за неговото професионално израстване и сполучлива реализация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР