На 12 ноември от 10.00 часа в Министерството на отбраната

...
На 12 ноември от 10.00 часа в Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Каракачанов подписва договор за два нови кораба за близо 1 млрд лв. утре

На 12 ноември от 10.00 часа в Министерството на защитата ще бъде подписан контракт за „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “.

Според утвърждения от Министерския съвет контракт компанията “Fr. Lürssen Werft “ GmbH&Co. KG " ще построи и достави два многофункционални модулни кораба, като финансовата рамка на плана е на стойност 984 000 000 лева с Данък добавена стойност.

Строежът ще бъде осъществен на територията на Република България в корабостроителен цех МТГ „ ДЕЛФИН “. Корабите се чака да бъдат доставени надлежно през 2025 и 2026 година. Договорът планува образование както на екипажите, по този начин и на инженерния състав.

Корабите имат качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз. С реализацията на плана Военноморски сили ще придобият съвременни качества за противопоставяне на надводен, подводен и въздушен съперник.

На церемонията ще участват министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, началникът на защитата адмирал Емил Евтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и представители на компанията реализатор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР