На 12 май предстои протест на служителите в затворите в

...
На 12 май предстои протест на служителите в затворите в
Коментари Харесай

Служителите в затворите готвят протест на 12 май

На 12 май следва митинг на чиновниците в пандизите в България. Това съобщи пред БНР синдикалният ръководител Ясен Тодоров.

" Проведохме съвещание на УС, на което обсъдихме ситуацията в подразделенията на ГДИН. Желанието на ръководителите и визията на УС е за осъществяване на протест - отговор на водената политика в системата на пандизите и на местата за отнемане от независимост. Протестът се чака на 12 май, ще бъде по места и ще бъде първият, с който ще открием една протестна акция ", уточни той.

В предаването " Преди всички " Ясен Тодоров изясни от какво е подбудено недоволството на надзирателите:

" Така маскираната промяна, състояща се в смяната на режима на работа, докара до огромно напрежение в чиновниците, наруши се равнището на сигурност в местата за отнемане от независимост, нарушиха се трудови права на чиновниците и се усили стресът на работното място. С смяната, която направиха, се оказа, че сме в недокомплект. Не можем да покрием постовете, работим под санитарния най-малко. Тази промяна се оказа недействаща ". 

Според него така се прави спестовност на средства, само че тя е против допускане на по-слаба сигурност в пандизите. Всичко това води до изтощеност и напрежение, предизвести той. По думите му от началото на годината са напуснали към 50 чиновници.

" Софийския затвор са напуснали 17 души, 6 от които във вторник. А дневно застъпват 25-30 индивида ", даде образец Тодоров. 

За да се заменят тези хора, ще са нужни 9-10 месеца, също така ще сменяем чиновници с 20-годишен опит, акцентира още ръководителят на Синдиката на чиновниците в пандизите. Той посочи обаче, че за тези 9-10 месеца ще се натрупат още напуснали, което ще отвори още по-голям недостиг. Липсите ще би трябвало да бъдат наваксани с ексклузивен труд на останалите чиновници, разяснява той. 

Освен това имаме над 50 000 дни насъбран отпуск, който не се взима, тъй като няма опция, продължи Ясен Тодоров. В този смисъл той добави, че се следи и наклонност на завишаване на болничните. 

Искаме връщане на остарелия режим, настоя Ясен Тодоров.

За заплатите в системата той уточни, че предходната година са получили нарастване от 125 лева, а обещаното е било за 300 лева С това междинната заплата е към 1200-1300 лева. 

Синдикатът отправи упрек и към правосъдния министър Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо.

По думите на Ясен Тодоров не се упражнява надзор върху протичащото се в дирекцията. Освен това би трябвало да има нулева приемливост към всевъзможни прояви на експанзия към личния състав.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР