На 12 май 2023 г., в къща-музей Борис Христов“ в

...
На 12 май 2023 г., в къща-музей Борис Христов“ в
Коментари Харесай

Пловдивско читалище победител в конкурс

На 12 май 2023 година, в къща-музей „ Борис Христов “ в София се състоя церемонията по оповестяване и връчване на премиите в XIII-тото издание на Конкурс АГОРА 2022. Конкурсът, който търси най-успешните читалищни начинания за общностно развиване, осъществени през 2022 година, се провежда от Платформа АГОРА в партньорство със Софийския университет „ Климент Охридски “, план BG05М2ОP001-1.001-0001 „ Изграждане и развиване на център за върхови достижения и „ Наследство БГ “.

Тази година в състезанието участваха 40 начинания на читалища от цялата страна, които са осъществили независимо или в партньорство планове, акции или събития за развиване на своята общественост. Кандидатурите трябваше да показват действителен и забележим резултат, реализиран през 2022 година

Журито на Конкурс АГОРА 2022 в състав: Емилия Лисичкова, Председател на УС на Платформа АГОРА; доктор Силва Хачерян, Директор дирекция „ Международно съдействие, европейски стратегии и районни действия “, Министерство на културата; доктор Румян Сечков, Директор на Фондация „ С.Е.Г.А. ”, доктор по модерна история, Институт за исторически проучвания към БАН; проф. доктор Веселин Янчев, Исторически факултет, СУ „ Климент Охридски ”; Ралица Николова, Главен редактор на Информационен портал за неправителствените организации в България; Данаил Цонков, Консултант по маркетинг; Саша Трайчева, Филолог и преводач и Стоян Анадолиев, Управител на Академия за просветителни нововъведения, прегледа постъпилите кандидатури в XIII-то издание на Конкурса и излъчи финалистите в петте категории. Читалище „ Алеко Константинов-1954г. “,Пловдив е победител в категорията „ Най-продуктивно партньорство “.

Петте финалиста в Конкурс АГОРА 2022 получиха наградната пластика на Конкурс АГОРА, както и специфични оценки – плакет Конкурс АГОРА 2022 и документ.

Церемонията по оповестяване и връчване на премиите в XIII-тото издание се трансформира във вълнуващо празненство за продан на хрумвания и срещи.

Конкурс АГОРА се осъществя с медийната поддръжка на Информационен портал за Неправителствени организации в България ngobg.info.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР