На 12 март от 14:00 ч. в сградата на Община

...
На 12 март от 14:00 ч. в сградата на Община
Коментари Харесай

Ще бъде проведено обществено обсъждане по проект „Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на област Добрич“

На 12 март от 14:00 ч. в постройката на Община Генерал Тошево – зала „ Дора Габе “ 3 , ще бъде извършено публично разискване на Концепцията за интегрирано териториално развиване „ Устойчива и безвредна инфраструктура на територията на област Добрич “ . Срещата се провежда от Областния информативен център в Добрич по отношение на процедурата за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 . Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ .

В създаването на концепцията, „ АПИ “ взе участие с предложение за главен ремонт на близо 30 км третокласни пътища. Те са препоръчани за финансиране по програмата. Ако бъдат утвърдени, със средства от европейските фондове ще се ремонтират към 12 км от път III-2903 Генерал Тошево – Къпиново – Изворово – Красен – Росица – Лозница /в сектора Генерал Тошево – Изворово/ и почти 18 км от път III-2904 в сектора Кардам – Спасово .

Общата индикативна стойност на плановете включени в концепцията е 61 603 856 лева . с Данък добавена стойност. Предложените ограничения за инвестиция ще доведат до доста възстановяване и рационализация на републиканската пътна инфраструктура на територията на област Добрич. Ще се увеличи пътната сигурност и ще се ограничи отделянето на нездравословни излъчвания на парникови газове . По-добрата пътна инфраструктура ще спомогне за увеличение на вложенията в района , основаването на нови работни места и ще даде опция за по-голям избор на жителите от района до здравни и просветителни услуги . Заложените планове ще подтикват и развиването на културния и морски туризъм.

С реализацията на концепцията ще се подкрепи развиването на трансграничното съдействие , посредством подобряването на експлоатационното положение на път III-2904, който посредством първокласния път I-9 Дуранкулак – Варна обезпечава бърз достъп на жителите на област Добрич до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ . С плануваните действия по ремонт на пътните сектори и връзката им с път II-29 Кардам – Добрич ще се подобрят връзките с Република Румъния посредством Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Йовково “ .

Получаването на поддръжка е едно от изискванията за одобрение на концепцията и ще способства за увеличение на опцията плануваните обекти да бъдат изпълнени със средства от Европейските структурни и капиталови фондове.

Публични съвещания се реализират посредством онлайн анкети на следния линк: ТУК .
Всеки , който желае да поддържа концепциите за развиване на района, може да попълни и подаде онлайн анкета до 20 март на електронната поща на Областен информативен център – Добрич: [email protected] .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР