На 12 март изпълнителният директор на Automobili Lamborghini обяви, че

...
На 12 март изпълнителният директор на Automobili Lamborghini обяви, че
Коментари Харесай

Lamborghini спря производство преди три дни

На 12 март изпълнителният шеф на Automobili Lamborghini разгласи, че фабриката затваря порти. Засега до 25 март, само че имайки поради обстановката в Италия, най-вероятно в Сант'Агата Болонезе скоро няма да се роди нова суперкола.

“Тази мярка е акт на обществена отговорност към нашите чиновници в тази в действителност необикновена обстановка, в която се намираме сега в Италия. Тя се разраства и по света с разпространяването на Covid-19. Продължаваме да следим протичащото се, както сме правили и до момента, и сме в подготвеност да реагираме бързо и с нужната еластичност. Екипът ни ще е подготвен да възобнови работата с сила в верния момент”, разяснява изпълнителният шеф на Lamborghini Стефано Доменикали. Господин Доменикали е един от тези мениджъри, които в действителност имат опит в сложни обстановки. Той ръководеше тима на Ферари във Формула 1. Под негово управление отборът завоюва шампионата при конструкторите през 2008 година.
През 2017 години Lamborghini показаха първия супер SUV, наименуван Urus. С него италианците отвориха нова ниша в първокласния сегмент и обявиха, че едрите машини могат да са и пъклен мощни. По това време демонстрираха и Aventador S Coupé и Roadster, тъй като въпреки всички да желаеха да ги разсеят с претенциит си за SUV-ове (на които бяха заети да дават отговор всички останали автомобилни произвдоители) не бяха не запомнили за супер спортните си коли. През лятото на 2018-а Aventador SVJ направи връх на Nürburgring-Nordschleife, завършвайки 20.6 км обиколка единствено за 6:44.97 минути.
Така към този момент повече от половин десетилети Lamborghini не стопира да създава коли-мечти като 350 GT, Miura, Espada, Countach, Diablo, Murciélago, както и лимитирани версии като Reventón, Sesto Elemento, Veneno и Centenario. Миналата година пристигна и Lamborghini Sián FKP 37 - неповторима нова хибридна технология, обещаваща типично Lamborghini показване.
Няма по какъв начин протичащото се в Италия и по света да не се отрази на всички, в това число на Lamborghini. Но и тази рецесия все в миналото ще отмине и тогава ще дойдат нови, още по-вълнуващи коли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР