На 12 и 13 октомври официални представители на САЩ и

...
На 12 и 13 октомври официални представители на САЩ и
Коментари Харесай

Русия няма достатъчно военни и техника за нова офанзива, сочи анализ на ISW

На 12 и 13 октомври публични представители на Съединени американски щати и Украйна оповестиха, че са очаквали съветските настъпателни интервенции към Авдеевка и са изразили убеденост в украинската защита. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби заяви на 13 октомври, че новите съветски настъпателни интервенции край Лиман и Авдеевка " не са били изненада ". Това се показва в ежедневния преглед на Института за проучване на войната (ISW).
 
Кирби съобщи, че Съединени американски щати са уверени, че украинските сили ще отхвърлен тези съветски офанзиви. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати заяви също, че съветските сили наподобява употребяват тактиката на човешката вълна, при която съветските военни употребяват маси от зле подготвени и екипирани съветски бойци, с цел да се опитат да напреднат - същата процедура, която съветските сили използваха по време на несполучливата си зимна атака през зимата на 2023 година
 
Освен това ISW следи, че съветските сили употребяват по-голям от нормалния брой бронирани транспортни средства в настоящите интервенции.
Представителят на украинското Главното ръководство на разузнаването на МО на Украйна (ГУРМО) Андрий Юсов заяви по сходен метод на 12 октомври, че украинските сили са знаели и са се подготвили за съветската офанзива край Авдеевка и че съветските сили не са формирали задоволително запаси, с цел да нападат по цялата фронтова линия, а единствено в избрани браншове.
 
Няколко съветски военни блогъри настояват, че украинските мини забавят съветския прогрес край Авдеевка, което демонстрира предварителна украинска подготовка за офанзивата.
 
Руското осведомително пространство остава разграничено във връзка с вероятностите за съветски триумфи край Авдеевка и на актуалните украински благоприятни условия. Публикуваните на 13 октомври геолокационни фрагменти демонстрират, че съветските сили са напреднали нищожно на север от сметището северно от Авдеевка. Допълнителни геолокационни фрагменти, оповестени на 14 октомври, демонстрират, че съветските сили са напреднали и южно от Авдеевка.
 
Някои съветски източници показват, че съветските проблеми с здравното обезпечаване също попречват съветския прогрес в региона на Авдеевка. Един съветски източник твърди на 12 октомври, че в окупираните Хорливка и Донецк край Авдеевка има дефицит на хирурзи, и приканва съветските лекари да заминат за фронта, с цел да оказват помощ за лекуването на ранените съветски бойци.
 
Говорителят на украинската Таврийска група войски полковник Олександър Щупун съобщи по сходен метод на 14 октомври, че по-голямата част от съветските жертви в направление Авдеевка се дължат на нискокачествено здравно обслужване и на привършване на потенциала на локалните лечебни заведения.
Един от съветските военни блогъри предизвести, че съветските публични лица и източници евентуално са отхвърлили украинската контраатака прекомерно бързо и означи, че е прекомерно рано да се приказва за пробив на украинската защита.
 
На 14 октомври украинските сили продължиха контраофанзивата си в Източна и Южна Украйна и напреднаха западно от град Донецк. Публикуваните на същия ден геолокационни фрагменти демонстрират, че украинските сили напредват северно от Маринка (западно от град Донецк). Украински и съветски източници настояват, че украинските сили са траяли да нападат съветските позиции на южния фланг на Бахмут.
 
Руски боен блогър твърди, че украинските сили са напреднали западно от Роботине (на 10 км южно от Орикьов) към Ривне (на 24 км югозападно от Орикьов) в западната Запорожка област.
 
Руският Черноморски флот (ЧФ) ще поддържа някои кораби в главната си военноморска база в Севастопол на фона на украинските удари по съветски кораби, защото главният изсъхнал док на съветските военноморски сили в Черно море е в Севастопол.
 
Говорителят на украинските военноморски сили капитан трети сан Дмитрий Плетенук заяви на 14 октомври, че на 13 октомври украинските сили са нанесли удари по съветския влекач " Професор Николай Муру " и патрулния транспортен съд " Павел Державин ", и съобщи, че ЧФС е преразпределил корабите от Севастопол към Керч, Феодосия и Новоросийск (в континентална Русия).
 
Плетенук означи, че съветските сили не престават да употребяват базата в Севастопол, защото в другите пристанища обаче няма задоволително кейове, които да одобряват кораби.
 
Щабът на БМФ и главните уреди, в това число изсъхнал док, се намират в Севастопол, заради което съветските военноморски сили би трябвало да изпращат някои кораби за ремонт в обсега на украинските удари.
 
На 14 октомври Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО на Обединеното кралство) заяви, че Русия евентуално е нараснала отбранителната и реактивната си позиция след множеството украински удари по обекти на съветския черноморски флот през август и септември 2023 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР