На 12 години, с любимата плюшена играчка в ръка, Карлос

...
На 12 години, с любимата плюшена играчка в ръка, Карлос
Коментари Харесай

12 годишен е студент по биомедицинска физика в Мексико

На 12 години, с обичаната плюшена играчка в ръка, Карлос Антонио Сантамария в понеделник ще постъпи в Националния самостоятелен университет на Мексико, с цел да учи биомедицинска физика. Така, той става най-младия студент в този влиятелен университет.
„ Моята основна цел е да показва главния детайл, с цел да могат медиците и биолозите да позволяват нашите биологични проблеми “, разяснява Карлос пред гора от микрофони и камери по време на конференция в университета.
Ако съумея да произведа една клетка, която се поддържа независимо, орган по орган, ще можем да лекуваме всички заболявания, изяснява той с една огромна усмивка, разкриваща, че неотдавна е изгубил няколко от млечните си зъби.
Този студент с „ извънредно висок когнитивен потенциал “, съгласно университета, не харесва да бъде определян за „ талант “. Той споделя, че постъпва в университета единствено с една „ жадност за познания “. Но, неспокойна, майка му е загрижена само той да изяжда своята закуска.
„ Аз ще отивам на лекции с моята плюшена играчка, една дива котка, амулет на футболния тим към университета “, разяснява Карлос. Той поддържа тима, макар че футболът не е пристрастеността му. Той избира видео игрите и да конструира. Обича също научно-популярни четива и класическа литература. „ Един ден ще прочета „ Дон Кихот “ и „ Сто години самотност “, споделя той.
Карлос ще се причисли към към 30 студента, определени за този курс, всред 700 души. Но с цел да стигне дотук, пътят му не е лек.
Ако компанията на възрастните е приятна за него, връзката с другите деца " е малко по-трудна ", признава дребното момче.
Той претърпява " враждебна атмосфера " в учебните заведения, където учи, преди да приключи най-после Националния институт за образование на възрастни.
" Той трябваше да премине изпити за възрастни, което също не е обикновено “, се оплаква татко му Фабиан. Той е минал през административните компликации, с цел да получи синът му правото да премине бакалавърската степен.
Карлос би желал университета да " приветства група деца като него, да даде опция всички деца, които желаят да се запишат, да положат тест ".
Младото знамение има вяра, че Мексико се намира „ в стихия “, основно заради „ неналичието на обучение “.
Той изиска от определения президент Андрес Мануел Лопез Опрайдор " да не допусне грешките на своите прародители ", а от депутатите изиска " да мислят повече за малцинствата “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР