На 12 април (вторник) Музеят на авиацията – филиал на

...
На 12 април (вторник) Музеят на авиацията – филиал на
Коментари Харесай

Музеят на авиацията с вход свободен

На 12 април (вторник) Музеят на авиацията – филиал на Националния военноисторически музей, ще означи Международния ден на авиацията и космонавтиката с вход свободен от 9.00 до 17.00 ч. и специфична стратегия.

Посетителите ще се насочат на галактическо странствуване, в което ще се срещнат с галактиките, мъглявините и звездните купове, ще схванат по какъв начин са се образували метеоритите, какво ни споделят за произхода на слънчевата система, с какви знамения се е свързвало тяхното появяване на Земята и ще участват на слагане на началото на най-новата сбирка в Музея „ Метеорити “.

В празничния ден следва и забавна среща с първата българка, призната да взе участие в  програмата на НАСА за кандидат-астронавти. В рамките на галактическото премеждие посетителите ще схванат повече за галактическите ракети и типовете ракетно гориво, а при подобаващи метеорологични условия ще участват и на същинско изстрелване.      

ПРОГРАМА

10.30 – 11.00 ч.: „ Пътешествие в дълбокия Космос “ с „ Техно Меджик Ленд “;

11.10. – 11.40 ч.: „ Метеоритите – тези галактически посетители “  с господин Георги Пенев, създател на „ Българско метеоритно общество “;

11.50. – 12.30 ч.: „ Космосът във вените ми “ – среща с Татяна Иванова, студентка по Инженерна физика в Софийския университет и участник в план PoSSUM за подготовка на астронавти;

12.40. – 13.10 часа – Лаборатория „ Rocket Science “ с „ Техно Меджик Ленд “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР