На 12 април във Враца се е случило нещо, което

...
На 12 април във Враца се е случило нещо, което
Коментари Харесай

Баташко клане във Враца! Внезапно уволниха целия екип на Данаил Иванов заради схеми с еврофондове на ЛиЛана

На 12 април във Враца се е случило нещо, което мнозина опитни анализатори съпоставят с Баташкото кръвопролитие по време на турското иго, научи организация BulNews.
В регионалния център ненадейно пристигнали високопоставени представители на Министерството на стопанската система, които уволнили всички от районния офис на ОПИК, отпред с Данаил Иванов. Това са хората, които е трябвало да управляват законното харчене на европейски средства от компаниите във Видин, Враца и Монтана.
На уволнените е било позволено да вземат единствено персоналните си движимости и неотложно да изоставен работните си места. След това от офиса им са конфискувани документи, компютри и всичко останало, като в пространствата към този момент има единствено климатици.
По неофициална информация наказателната акция против някогашния регионален шеф Данаил Иванов и останалите петима души от неговия екип е поради открити порочни схеми с певицата ЛиЛана. Лиляна Деянова е упрекната в присъединяване в незаконна група за заграбване на средства от еврофондове. Доказано е, че тя направлявала компаниите "Нованор'', "Телерайз " (с мним притежател Ася Йочева), "Ай Си Ти солюшънс " и "Скилър ", чийто притежател е братът на ЛиЛана – Александър Деянов.
В Министерството на стопанската система към този момент била събрана задоволително информация за метода на работа на врачанския офис на ОПИК. Няколко компании били получили европейски средства и активността им била доказана от локалния надзорен орган, отпред с Данаил Иванов, само че при неочаквани инспекции се оказало, че бенефициентите не могат да бъдат открити на посочените адреси и телефони за връзка. На процедура ставало въпрос за източване на еврофондове, което по неразбираеми аргументи не е било открито от врачанския екип.
На този стадий липсва информация дали на шестимата уволнени от офиса във Враца ще бъдат повдигнати обвинявания за съучастние в схемите на ЛиЛана и останалите крадливи компании от Северозапада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР