На 12 април в читалище „Просвета-1919“ в Малорад се проведе

...
На 12 април в читалище „Просвета-1919“ в Малорад се проведе
Коментари Харесай

Детска градина „Юрий Гагарин“-Малорад отбеляза патронния си празник

На 12 април в читалище „ Просвета-1919 “ в Малорад се организира тържествено честване на патронния празник на детска градина „ Юрий Гагарин “ в селото. Официални посетители на събитието бяха заместник-кметовете на Борован Десислава Марковска и Илияна Донкова и кметът Малорад Цено Цоловски.
Марковска сервира приветствен адрес от името на кмета на общината инж. Десислава Тодорова и връчи букет на шефа на детската градина Паля Гарванска. Тя от своя страна също поздрави гостите, родителите и децата. Илияна Донкова също приветства празнуващите.
ДГ „ Юрий Гагарин “ в село Малорад отваря порти на 10 април 1961 година, с помощта на желанието и фантазията на жителите да имат нова съвременна детска градина. На 12 април същата година светът ликува - в космоса лети човек Юрий Алексеевич Гагарин. Историческото събитие става мотив детската градина да бъде кръстена на този исторически миг. Вече 58 години тя носи с чест името на първия авиатор космонавт.
В детска градина „ Юрий Гагарин “ се отглеждат и възпитават 69 деца в село Малорад и 48 деца във филиала в село Добролево от 1.5 до 7 годишна възраст. Те са разпределени в 1 яслена и 5 култивиран групи, за които с доста любов и внимание се грижат учители, медицински сестри и помощно-обслужващ личен състав с огромен професионализъм.
Тържеството продължи с богата художествено-музикална стратегия. В нея взеха присъединяване децата от ДГ „ Юрий Гагарин “ в Малорад, клуб „ Светът на приказките “ по план „ Заедно можем повече “ за качествено обучение в община Борован, финансиран от Център за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Празникът приключи с връчване на грамоти на най изявените деца, родители, преподаватели и спомагателен личен състав.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР