На 12 април се навършват 61 години от първия полет

...
На 12 април се навършват 61 години от първия полет
Коментари Харесай

Видях колко е прекрасна нашата планета, нека да я пазим!

На 12 април се навършват 61 години от първия полет на човек в Космоса. Юрий Гагарин (9 март 1934-27 март 1968) прави една обиколка на Земята с „ Восток-1 ". Светът е във екстаз. Хилядолетната фантазия на човечеството е осъществена. Нека си напомним някои негови изявления:Някога в детството си прочетох думи на В. П. Чкалова: „ Ако ще бъдеш, бъди първи ". Ето, аз се старая да съм първи и ще бъда до края.Докато летях към Земята в кораба-спътник, аз видях какъв брой е прелестна нашата планета. Хора, дано да пазим и да умножаваме тази хубост, а не да я разрушаваме!Небето е черно. Земята е ярко синя. Всичко се вижда доста ясно.Най-важната мощ в индивида е силата на духа.
Изпитах голямо благополучие. Да си първи в Космоса, да влезеш в нечуван дуел с природата - може ли да се мечтае за повече! Но незабавно по-късно си помислих за голямата отговорност, която поемам. Да направиш първи това, за което мечтаят генерации хора, да прокараш за човечеството път в Космоса. Дали съм благополучен, тръгвайки в галактически полет! Разбира се, че съм щастлив…
От старта и до самото приземяване нямах никакви подозрения в сполучливия зъвършек на галактическия полет. С цялата си душа благодаря на нашите учени, инженери, техници, на всички руски служащи, основали подобен транспортен съд, с който решително могат да се доближат тайните на галактическото пространство. Аз съм елементарен руски човек. Роден съм на 9 март 1934 година в фамилията на колхозник в Смоленска област, Гжатски регион, село Клушино. Нямам в рода си никакви князе, не съм от благороден жанр. Родителите ми преди революцията са били селяни, сиромаси. Възрастното потомство - дядо ми и баба ми - също са били селяни, сиромаси.А ето и два цитата от стратега и сърцето на съветската космонавтика - Сергей Павлович Корольов  (1907—1966), сателитен и ракетен инженер-конструктор:Космонавтиката има безгранично бъдеще нейните вероятности са безпределни, както и самата Вселена.Човек, който има вяра в приказка, един път ще се окаже в нея, тъй като той има сърце.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР