На 12.04. и на 13.04. 2022 г. от 14.30 ч.

...
На 12.04. и на 13.04. 2022 г. от 14.30 ч.
Коментари Харесай

Уъркшопи по авторско право в екранните изкуства, НАТФИЗ – 12 и 13 април – с ръководител доц. д-р Марияна Лазарова

На 12.04. и на 13.04. 2022 година от 14.30 ч. до 16.00 ч. ще бъдат извършени два уъркшопа, отдадени на авторското право в цифровата ера с ръководител .

Уъркшопите ще бъдат извършени с  участието на студенти от „ Мениджмънт в екранните изкуства “с началник специалност  и ще са отворени за достъп за студенти от всички степени на образование във ФЕИ.

Управление на продуцентски права в цифрова среда – 12.04.2022 година /вторник/ – 14.30 ч. -16.00 ч. – зала 114.

Пред студентите ще бъде изнесена теоретична презентация по отношение на особеностите на уеб-съдържанието и самостоятелното и групово лицензиране на правото на предложение на електронен достъп до филми и други аудиовизуални творби. Обратна връзка с аудиторията ще бъде осъществена в границите на дискусионно разискване на въпроси от теорията и практиката на ръководството на сродните права на професионалните кино продуценти. В умозаключение, доц.д-р.М.Лазарова ще показа пред аудиторията последната си книга „ Управление на продцентски права при предложение на електронен достъп до аудиовизуални творби. “

Защита на авторските и сродни права при цифрово потребление на филми и други аудиовизуални творби. – 13.04.2022 г./сряда/ – от 14.30 ч. до 16.00 ч. – зала 114

Пред студентите ще бъдат презентирани откритите от правоносителите системи за надзор на достъпа до предпазени аудиовизуални творби в цифрова среда, чрез разнообразни механически ограничения /DRM/ по отношение на цифровата лицензия. Специално внимание ще бъде отделено на ролята и смисъла на интернационално признатите идентификатори в аудиовизията: ISAN и ISRC. Ще бъдат разяснени проблемите свързани със отбраната на правата на интелектуална благосъстоятелност в цифрова среда с акцент върху политиките на онлайн платформи по отношение на спазването на авторските права и в частност YouTube content ID system. На аудиторията ще бъде показан къс разбор за положението на отбраната на авторските права все още у нас. В умозаключение ще бъдат синтезирани заключения по отношение на методите за противопоставяне на интелектуалното пиратство в мрежата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР