На 119 години си отиде от този свят най-възрастният човек

...
На 119 години си отиде от този свят най-възрастният човек
Коментари Харесай

Почина най-възрастният човек на земята - 119-годишната Кане Танака

На 119 години си отиде от този свят най-възрастният човек на планетата - японката Кане Танака, предадоха международните организации. Тя е родена на 2 януари 1903 година вън Фукуока в Япония и се омъжва на 19 години. От брака си има 4 деца, само че осиновява и пето.

От старческия дом, където е настанена, настояват, че до неотдавна била в положително здраве, обичала настолни игри, решавала задания по математика, хапвала шоколад и до края пиела газирана вода.
Цял живот се занимавала с частен бизнес.

През 2021 година тя още веднъж подсети на света за себе си и за високия си дух, като разгласи, че ще взе участие с инвалидна количка в щафетата с факела за Олимпийските игри в Токио през 2021 година Заради пандемията проектите й бяха осуетени.

Мнозина споделят, че в никакъв случай няма да не помнят отговора й, когато през 2019 година от Гинес афишират, че е най-възрастният човек на планетата. Запитана кой е най-щастливият й миг, тя без да се замисли споделя: " Сега ".

През целия си живот тя се буди в 6 сутринта. До следобяд учи математика, краснопис и практикува разнообразни игри за развиване на мозъка.

Въпреки че през тези 119 години тя претърпява три пандемии - Испанския грип (1918-1920), първия SARS през 2004 година и COVID-19, Танака не се предава. Тя оцелява при двете международни войни и атомната бомба в Нагасаки. На 103 години получава рак на дебелото черво, само че след интервенцията се възвръща.

Диетата й не е от най-здравословните. Тя обичала ориз, риба, чорба, пиела доста вода. Но обичала сладкиши и пиела по три кенчета кафе дневно, плюс разнообразни типове газирани питиета.
Според нея тайната й е в здравия сън и в многото разходки
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР