На 11 юни (събота) от 10:00 до 17:00 часа с

...
На 11 юни (събота) от 10:00 до 17:00 часа с
Коментари Харесай

Много забавления и интересни игри за децата в Деня на бащата във Военноморския музей

На 11 юни (събота) от 10:00 до 17:00 часа с вход свободен във Военноморския музей ще се организира Ден на бащата, отдаден на специфичната връзка сред таткото и детето, научи Moreto.net.

В началото на лятната почивка децата и техните родители ще могат да се забавляват в Музея, който ще се трансформира в сцена на увлекателни игри, детски смях и забавление.

Всички малчугани, които желаят да станат умели мореплаватели, могат да се срещнат с техниките на ветроходното корабоплаване и да пробват дали им „ пасва “ ветроходна лодка вид „ Оптимист “ благодарение на състезателен клуб „ Черно Море Бриз “. Бъдещите моряци ще се научат да връзват най-здравите морски възли, а от Варненската морска гимназия „ Св. Николай Чудотворец “ ще им покажат по какъв начин се става добър навигатор.

Заедно с Народната астрономическа обсерватория и планетариум „ Николай Коперник “ децата ще научат по какъв начин мореплавателите са се ориентирали единствено по звездите , ще схванат кое е съзвездието „ Кор Кароли “, на което е кръстена яхтата на кап. Георги Георгиев, с която той реализира първото българско околосветско корабоплаване. Малчуганите ще имат опцията да погледнат към слънцето посредством специфичния безоблачен телескоп „ коронадо “ , да тестват преносима звездна карта и да схванат по какъв начин е изглеждало небето в деня и точния час на тяхното раждане.

Училище по роботика „ Robopartans “ – Варна ще покаже по какъв начин роботите оживяват. Децата и родители ще се състезават с роботи-бойци , ще схванат от какви детайли са построени дребните машини и по какъв начин се задвижват.

За креативното въодушевление на дребни и огромни ще се погрижат дизайнерите от „ Хоопо Арт “, които в своята арт работилница ще разкрият по какъв начин се вършат картини и разнообразни украшения от жив скандинавски мъх.

За най-любознателните и ученолюбивите Военноморският музей провежда особено странствуване в морската история , морска читалня и занималня за най-малките – „ Нареди морето в пъзел “ .

През целия ден всички, които се усещат съпричастни към опазването на околната среда, могат да донесат ненужните си пластмасови бутилки и кенчета, които ще бъдат смачкани и изядени от пресата и шишеяда на „ Пауър джъмп “.

„ Денят на бащата “ е обичаен празник за Националния военноисторически музей, проведен от 2012 година, а тази година се осъществя и в неговия филиал – Военноморския музей.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР