На 11 юни с Карузо Опера Гала“ ще бъде открит

...
На 11 юни с Карузо Опера Гала“ ще бъде открит
Коментари Харесай

Италиански и български тенори пеят в чест на 100-годишнината на Карузо

На 11 юни с " Карузо Опера Гала “ ще бъде открит XII сезон на фестивала " Опера в Летния спектакъл “ във Варна. Грандиозният галаконцерт е отдаден на 100-годишнината на един от най-бележитите тенори в историята на операта - Енрико Карузо. В оперната церемония вземат участие италианските звездни тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре.

В чест на феноменалния трагичен тенор Енрико Карузо във Варна ще прозвучат най-популярните арии и канцонети от репертоара му. Сред тях са творби на Верди, Пучини, Росини и Маскани.

" Велик е поради своята модерност и нововъведение. Научих доста от неговото пеене, а методът, по който употребява гласа си, към момента ми служи за ентусиазъм и образец ", съобщи Фалио Армилиато.

В състава от солисти в " Карузо Опера Гала “ е и Анджело Фиоре. Кариерата му се устремява нагоре след дебюта му в Ла Скала през 2019 година.

" Беше сложна година освен за културата и за театъра, само че и за всички. Огромни аплаузи за уредниците на този фестивал, за напъните и подготовката. Щастлив съм, че тази церемония в чест на Енрико е реалност ", сподели Анджело Фиоре.

" Карузо Опера Гала “ е концерт с богата стратегия от типичен арии, камерни и неополитански песни. Цялото това многообразие е събрано под диригентската палка на маестро Лоренцо Бизари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР