На 11 юни 2019 г. в Тетевен се проведе събитието

...
На 11 юни 2019 г. в Тетевен се проведе събитието
Коментари Харесай

Баба Лалка и дядо Павел от Тетевен са най-възрастната двойка на Балканите

На 11 юни 2019 година в Тетевен се организира събитието,, Дни на планинската вода и естествения зеолит “. Това е десето юбилейно издание, трансформирало се в традиция за тетевенци. Организира се от Научноизследователския център по здравна биофизика /НИЦМБ/ в партньорство с Община Тетевен.
Събитието откри доктор Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, която приветства всички присъстващи и благодари на проф. Игнат Игнатов – шеф на НИЦМБ, за организацията, като добави, че по този метод Тетевен се разпространява като туристическа дестинация. Проф. Игнатов също изрече своите благодарности за дългогодишното подпомагане на Общината.
По случай десетото юбилейно издание се раздадоха и награди. Д-р Мадлена Бояджиева и Борис Врабевски – зам.-кмет на Общината, получиха специфични грамоти за принос в организацията на обичайното събитие. Баба Лалка и дядо Павел Цветанови от Тетевен също бяха наградени - за най-възрастната двойка на Балканите.

На форума бяха изнесени лекции на следните тематики: История на Дни на планинската вода, Тетевен - Теодора Тодорова, НИМЦ; Хидратация в спорта и при младежи - Докладът е съавторски на проф. Игнат Игнатов и доктор Ивайло Якимов (Лудогорец) и показан на Международна конференция Медицина и футбол с президент доктор Михаил Илиев; Качества на планински изворни и минерални води - Клуб по физика, учител Ивелина Врабевска СУ,,Георги Бенковски “; Хербалната (билкова) медицина при висок холестерол - доцент доктор Илияна Янева, Национален център по публично здраве и разбори, Министерство на здравеопазването; Физикохимична и микробиологична характерност на термални лечебни изворни води в Бургаска област - доктор Недялка Нанева Вълчева, Аграрен Факултет на Тракийски университет, Борислав Калейчев - Природен зеолит Родосорб в изгода за здравето, Гергана Генова - Електрохимична вода Католит от японски уред Канген.
Бе показана и информация за показване на осведомителна табела за изворна планинска вода в с. Бабинци, с поддръжката на Младен Милев. Водата е изследвана със подпомагане на доцент Борислав Великов.
Предният ден проф. Игнат Игнатов провежда семинар за здраве и дългоденствие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР