На 11-ти януари 2023 година, състав на Плевенски окръжен съд

...
На 11-ти януари 2023 година, състав на Плевенски окръжен съд
Коментари Харесай

Дело за причинена по непредпазливост смърт гледат днес в Плевенски окръжен съд

На 11-ти януари 2023 година, състав на Плевенски областен съд ще прегледа наказателно дело №579/2022 година, формирано на съображение обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против Г.Д.Г., от село Тодорово, обл. Плевен, роден 1950 година, упрекнат в това, че

На 01.10.2021 година, в 8:35 часа, при ръководство на лек автомобил с 10 км/ч., нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на пешеходката С.И.К., на 82 години, от град Плевен.

Деянието е осъществено в светлата част на денонощието, при изсъхнало време и суха пътна настилка. Водачът е подхванал завой наляво, когато пешеходката С.И.К. подхваща секване на пътното платно. Въпреки, че бил задействан спирачният механизъм на автомобила, това не се случило навреме и последвал удар. Водачът на транспортното средство и участвали на случая очевидци се пробвали да окажат помощ на потърпевшата, тя била откарана в болнично заведение от медицинския екип дошъл на мястото, само че два дни по-късно умряла - закононарушение по чл.343, ал.1, б. “в “, вр. с чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР