На 11-ти януари 2023 година, състав на Окръжен съд -

...
На 11-ти януари 2023 година, състав на Окръжен съд -
Коментари Харесай

Постоянна мярка постанови Окръжен съд-Плевен на издирвания за притежание на експлозиви британец

На 11-ти януари 2023 година, състав на Окръжен съд - Плевен наложи на английския жител Дейвид Бодил, мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, по отношение на издадена във връзка с същия Заповед за арест от съд във Англия на 28 декември 2022 година

Лицето е търсено за осъществяване на наказателно произвеждане за осъществено закононарушение по Закона за взривните субстанции от 1883 година - санкции за подготвяне или владеене на експлозиви при подозрителни условия, което е закононарушение по чл.339 от Наказателния кодекс на Република България.

В претекстовете си съдът уточни, че към сегашния миг може да се направи обосновано съмнение, че лицето е направило закононарушение, което се санкционира с пожизнен затвор. Освен това, след осъществяване на действието е напуснало Обединеното Кралство и се е укривало в село Любеново, област Плевен.

Според съда тези условия, както и това, че Дейвид Бодил няма сегашен и непрекъснат адрес в Република България, могат да го стимулират да се укрие и да осуети подхванатото по отношение на него наказателно гонене, в случай че бъде взета по-лека мярка за неотклонение по отношение на него.

Съдията-докладчик по делото почете настояването на прокуратурата и взе най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд - Плевен не е дефинитивно и може да се апелира и стачкува пред Апелативен съд - Велико Търново в тридневен период, считано от през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР