На 11-ти септември 2023 г. -понеделник, Медицински университет – Плевен

...
На 11-ти септември 2023 г. -понеделник, Медицински университет – Плевен
Коментари Харесай

МУ-Плевен посреща над 500 нови студенти за откриването на академичната година

На 11-ти септември 2023 година -понеделник, Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще посрещне над 500 студенти-първокурсници, признати за образование в магистърските и бакалавърските стратегии по професионалните посоки медицина, фармация, здравни грижи и публично здраве.

На 11 септември за 49-ти път МУ-Плевен ще посрещне своите студенти с тържествено разкриване на новата академична 2023/2024 година от 10:00 ч, в зала „ Магнум “ на Втора клинична база. На старта на новата образователна година към новоприетите студенти ще се обърне ректорът на плевенската Алма Матер проф. доктор Добромир Димитров. Приятелски привет към новите сътрудници ще насочи Председателят на Студентски съвет – стажант-лекар Мария Челебиева. В отговор на приветствията думата ще бъде дадена на първокурсника, признат с най-голям бал от Кандидатстудентска акция 2023 - Мария Тодорова, компетентност „ Медицина “, която е ученик на СУ „ Иван Вазов “.

В края на тържеството първокурсниците ще изпълнят ритуала по полагане на академична клетва, която ги прави морално съпричастни към главните полезности и задачата на Университета, към Етичния кодекс и университетските обичаи. С клетвата студентите заявяват, че ще почитат своите преподаватели и състуденти, както и достолепието на пациентите.

Финален музикален привет за студенти, преподаватели и посетители ще поднесат младите гении от град Плевен – Стефани Славчева и Марина Бадева. Техен вокален възпитател е Анелия Дечева, началник на Общинска хорова групировка „ Гена Димитрова “. Младите солистки са носители на голям брой влиятелни награди от национални и интернационалните състезания.

След тържествената част, първокурсниците ще получат студентските си книжки и инструкции за образователния развой по факултети от деканите на главните звена и шефа на медицинския лицей.

На 11 септември 2023 година от 13:00 ч в МУ-Плевен ще започват постоянните образователни занятия за новоприетите студенти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР