На 11 септември 2001 г. младата актриса Елена Петрова тъкмо

...
На 11 септември 2001 г. младата актриса Елена Петрова тъкмо
Коментари Харесай

Актрисата Елена Петрова за преживяното на 11 септември в Ню Йорк

На 11 септември 2001 година младата актриса Елена Петрова таман е почнала дългото си презокеанско турне. Тъй като предходната вечер е била на концерт на Майкъл Джексън, сутринта на 11 септември се намира в Ню Йорк. Така става очевидец на най-трагичния и незабравим ден в историята на града. Елена Петрова беше посетител в студиото на „ Тази събота и неделя “, с цел да опише за прекарването си.

Тя показа, че напълно инцидентно не е била в кулите по време на офанзивите. Макар доста да е желала да посети Световния търговски център, еуфорията от предходната вечер и концерта на Джексън не са я оставили да спи съвсем цяла вечер. На идващия ден с компанията ѝ са се забавили и това по всяка възможност е избавило живота им.

„ Тръгнахме към метрото и малко преди да слезем ни се обадиха по телефона и ни върнаха “, описа тя. „ Когато излязохме от метрото, видяхме безспорна суматоха и безпорядък. Ние в действителност бяхме хванали една от последните мотриси. След това всичко спря. “

Снимка: Reuters

В продължение на дни над целия град се носят пушек и частици. Всички гледат протичащото се по малкия екран. Жителите на Ню Йорк би трябвало да се движат с маски. Елена и нейните другари от България са изолирани и не могат да се свържат с околните си, с цел да кажат, че са живи.

„ Спасението за нас беше, че тръгнахме от Ню Йорк и единствено в профил следяхме продължаващата покруса “, показа още тя.

Снимка: БГНЕС

Минават повече от 7 години, преди Елена още веднъж да посети Ню Йорк. Казва, че когато е видяла дупките на местата, където се намираха кулите, те са ѝ напомнили на две очи, цялостни със сълзи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР