На 11 октомври, по време на участието в среща с

...
На 11 октомври, по време на участието в среща с
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Разделянето с Китай не е опция пред нас

На 11 октомври, по време на присъединяване в среща с представители от машиностроенето в Берлин, немският канцлер Олаф Шолц ясно изрази позицията си за поддръжка на глобализацията и съобщи, че точно това е пътят, който разрешава повече благоприятни условия за разцвет.

Заедно с това той уверено е срещу разделянето с Китай и посочи, че това ще е изцяло неверно. Олаф Шолц смята, че е належащо Германия и Европейски Съюз да основат по-стабилни интернационалните търговски връзки. „ Не би трябвало да загатваме делене с обособена страна. Даже в противен случай - належащо е да търгуваме с доста страни, в това число Китай, останалите азиатски страни, както и страните от Африка и Латина Америка “, съобщи Шолц.

Във видео тирада по време на срещата Валдис Домбровскис, изпълнителен заместник-председател на Европейска комисия с сектор стопанска система, съобщи, че сега светът не се нуждае от изолираност и протекционизъм. Европейски Съюз и Китай са задълбочено интегрирани стопански системи. „ Китай е значим възходящ пазар. Разделянето с Китай не е алтернатива за нас “, съобщи Домбровскис.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР