На 11 октомври от България си замина Робърт Де Ниро,

...
На 11 октомври от България си замина Робърт Де Ниро,
Коментари Харесай

Фестивалът на Робърт де Ниро гостува на So Independent

На 11 октомври от България си отпътува Робърт Де Ниро, който е създател на един от най-големите кино фестивали в Съединени американски щати, Tribeca Film Festival. Само след две седмици, публиката на So Independent Sofia ще може да се срещне с двама души изпратени от неговия фестивал, с цел да показват на българската публика Tribeca Film Festival и Tribeca Film Institute.

Филмовият институт е една от най-големите организации, финансиращи без значение кино в Съединени американски щати. В София ще бъдат разисквани опциите за ко-продукции. Програматорите на Tribeca ще показват филми от тяхната стратегия, които ще бъдат показани в границите на So Independent. Българските фенове ще имат опцията да видят заглавия, които единствено преди няколко месеца за първи път бяха показани в Ню Йорк.

През февруари 2013 година в  Tribeca Cinema - киното на Робърт Де Ниро, за следващ път ще се организира So Independent New York. Там още веднъж ще се срещнат българските и американски създатели, с цел да доразвият основаните в София контакти.

На програматорите от Tribeca ще бъдат показани някои от най-новите български филми и ще спомагат в избора на заглавия за деветото издание на So Independent New York.

„ Освен заглавия от Tribeca в селекцията тази година сме присъединили отличили се заглавия от фестивалите в Кан, Торонто, Берлин, Венеция и Сънденс. Още с първото си издание обещахме да покажем на публиката в София най-значимите и настоящи заглавия от афиша на самостоятелното кино и държим да оправдаем упованията. Селекцията ни е двойно по-голяма спрямо предходната година – ще покажем 45 кино лентата, разграничени в категории игрално, писмено и късометражно кино. От тази година прибавяме и нещо ново - в паралелна стратегия „ Майстори на самостоятелното кино “ ще покажем филми на създателя на самостоятелното кино Джон Касаветис и любимеца на всички ни – Куентин Тарантино. За следващ път си партнираме с фестивала за архитектура и дизайн на Ню Йорк. Директорът му Кайл Бергман още веднъж ще е измежду нашите посетители и ще показа пет заглавия от своята селекция за 2012 година, които ще бъдат видени в София преди да ги види публиката в Ню Йорк. Вярваме, че сме свършили добра работа и се надяваме селекцията да достави наслаждение на публиката в София “, споделя Жана Караиванова, артистичен шеф и създател на So Independent.

Тази година So Independent ще предложи 6 майсторски класа в региона на продуцирането, филмовата постановка, сюжет за филм, дистрибуция и късометражно кино.

„ So Independent “ ще се организира сред 25 Октомври и 04 Ноември в кината Люмиер, Дом на Киното, Евро-Синема, Синема Сити и Зала 1 на НДК.

Фестивалът се организира с поддръжката на фондация „ Америка за България “. Пълната стратегия можете да видите на www.soindependentfilmfest.com

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР