На 11 ноември ДНК - пространство за съвременен танц и

...
На 11 ноември ДНК - пространство за съвременен танц и
Коментари Харесай

Две години ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

На 11 ноември ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс ще означи своя втори рожден ден. Музикални водачи на празненството, което ще стартира в 21:00 часа, ще бъдат Остава, безспорно една от най-важните инди банди за българската сцена и Jin Monic - почтено носещи флага на актуалния различен тон у нас.

За две години " ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс " съумява да построи устойчиви взаимоотношения с самостоятелната сцена, споделя артистичният шеф на " ДНК " Мира Тодорова:

 Снимка Инициирахме няколко значими планове като „ Извинени наличия ”, в който възпитаници в гимназиална възраст се срещат с актьори от разнообразни полета на актуалното изкуство, срещат се с хрумвания и практики на актуалния танц и пърформанс, вземат участие в работни ателиета, гледат спектакли, дискутират. Вече две години поддържаме и задграничната платформа „ Мигриращото тяло “, която включва спектакли, уъркшопове, полемики, като осигуряваме достъп на българката аудитория до едни от най-интересните почерци, актьори, планове от Европа и света. Съвсем неотдавна ДНК получи премията на Столична община за ярки достижения в региона на културата за 2017 година в категорията „ Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства “. Мисля, това е явен знак, че сме поели в вярната посока.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР