На 11 ноември 2022 г. от 13:00 до 16:00 часа

...
На 11 ноември 2022 г. от 13:00 до 16:00 часа
Коментари Харесай

Заповядайте на Есенен ден на отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет!

На 11 ноември 2022 година от 13:00 до 16:00 часа Физическият факултет (ФзФ) на СУ „ Св. Кл. Охридски “ и (от 18:00 до 21:00 часа) отварят вратите си за всички, които желаят да прекарат няколко забавни и ползотворни часа, въодушевени от науката – възпитаници, учители, родители с деца, студенти, откриватели и жители.

            Посетителите ще могат да видят, че физиката ни води най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде увлекателна; че е интелектуално тестване и удоволствие; че е влиятелна компетентност с многочислени и добре платени благоприятни условия за реализация в България и по света. Тя е и нужда за всеки, който желае да употребява достиженията на технократното общество!

            По време на Деня на отворените порти ще може да се запознаете с новите провокации пред физиката и астрономията и показване на опциите за образование и развиване в разнообразни области на физиката, както и да зададете своите въпроси.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО:

Включва богата лекционна стратегия, обиколки с гид на лаборатории във ФзФ и проява на действителна научна инсталация, наблюдения с телескоп и проява на занимателни физични опити.

Експерименталната лаборатория по физика за работа с учители и възпитаници ще демонстрира  създадени всички лабораторни извършения от целесъобразния лист на МОН.Каним учителите да се срещнат на място с опциите на Лабораторията и при предпочитание да обсъдим опциите за съдействие.

За настояща информация и промени в програмата, следете уеб страницата на Физическия факултет:

Място на осъществяване:

1. Физически факултет на Софийски университет,

Адрес:  бул. „ Джеймс Баучър “ 5, гр, София,

карта: https://goo.gl/maps/up4usemrE3XbU7wZ7

2. Астрономическа обсерватория на Софийския университет,

Адрес:  Борисова градина, гр, София,

карта: https://goo.gl/maps/YxzK2qNnnabxLKw38
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР