На 11 май (вторник) от 18:00 ч. в Балабанова къща

...
На 11 май (вторник) от 18:00 ч. в Балабанова къща
Коментари Харесай

III-тото издание на Национален проект Аз съм българка! с п...

На 11 май (вторник) от 18:00 ч. в Балабанова къща (дълбока зала) ще се показват фотоизложбата и документалния филм на премиерното III-то издание на Националния план „ Аз съм българка!”. Събитието е част от тържествата, отдадени на 170 години от първото честване в Пловдив на делото на Светите братя Кирил и Методий. Откриването на изложбата ще бъде придружено от осъществявания на музикалния посетител - Хор на пловдивските момчета „ Стефка Благоева” при ЦПЛР ОДК – Пловдив.

„ През миналата 2020-та година в региона на Римски стадион (като част от Празници на Стария град) гостува II-то издание на плана и видяхме какъв брой позитивно бе възприета експозицията „ Аз съм българка!”. Авторът - фотографът Радослав Първанов сформира всеобхватната картина на България посредством облици на модерни българки, посветили се на приемствеността в запазване на духовното и културно завещание. Създаденото партньорство се надгради и сме радостни, че премиерата за България на най-новото, III-то издание, е в Пловдив и то на 11-ти май. Българската жена е била най-силният поддръжник на вярата и духовността, възпитавайки поколенията в дух на просвещение и просветеност, по тази причина гостуването на плана „ Аз съм българка!” насочва доста послания към феновете.”. - споделят домакините от ОИ „ Старинен Пловдив”.

Събитието се реализира с поддръжката на Община Пловдив.

Достъпът се реализира при съблюдаване на настоящите за страната противоепидечини ограничения. Изложбата продължава до 06.06.2021 година, входът е свободен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР