На 11 май служители на ГДБОП неутрализираха 2 паралелно действащи

...
На 11 май служители на ГДБОП неутрализираха 2 паралелно действащи
Коментари Харесай

ГДБОП разби две наркогрупи край София, шестима са арестувани

На 11 май чиновници на ГДБОП обезвредиха 2 редом настоящи проведени незаконни групи, които са се занимават с произвеждане и разпространяване на опиати.

Това сподели на брифинг в Апелативната профилирана прокуратура Даниела Начева, зам.- административен началник на Специализираната прокуратура.

„ Задържани са 6 лица, 3 от които са се занимавали с произвеждане на наркотични субстанции, а останалите 3 с разпространяването. Повдигнати са им обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група “, съобщи тя.

При акцията са открити амфетамини, метаамфетамини и марихуана.

„ Дейността на едната група е било производството на опиатите, а другата напълно се е занимава с разпространяването. Специфичното е, че количеството на опиата е било съобразявано с потребностите на пазара “, изясни Даниела Начева, като добави, че всеки един от арестуваните е осъждан.

Разбиха наркогрупа, наемала деца за дилъри против 20 лева

Полицаи събирали по 2000 лв. "такса успокоение " от дилъри

Групите работили главно в Костинброд, само че и на други места.

Дрога продавали и на малолетни.

Намеренията на задържаните били да уголемяват активността си, полагали са старания да покачат квалификацията си. Това сподели зам.-директорът на ГДБОП ст. комисар Стоян Темелакиев.

„ Познанията им по връзки на производството на наркотични субстанции са доста положителни. Намерени са бележки с съответни инструкции по какъв начин се подготвят наркотичните субстанции, както и учебници по химия “, уточни Стоян Темелакиев.

Министерство на вътрешните работи разруши "брутална " наркогрупа, взимала образец от Съединени американски щати

Истината за българската мафия лъсва в "Слънчев бряг "

Всичките им диалози телефона са били завоалирани. Използвали са главно персонални срещи, на които да договарят покупко-продажбите.

„ Произвежданата дрога е предлагана и в заведения и нощни заведения “ , сподели още ст. комисар Темелакиев.

Прокуратурата желае непрекъснат арест и за шестимата. От ГДБОП обясниха, че следствието е почнало още предходната година.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР